Instagram'ı kullanan 1 milyardan fazla kişi var, bu nedenle her işletmenin kullanıcılardan faydalanma oranını artırmak için bir Instagram profili olmalıdır.

Ancak sorun şu ki, biyografinize sadece bir adet bağlantı ekleyebiliyorsunuz. Sadece bir!

Kullanışsız.

“Yukarı kaydır” özelliğinin kildini açtığınız takdirde. “Yukarı kaydır” Instagram'da hikayelerinize link ekleyebilmenizi sağlar.

Ama işin aslı, instagram hikayeye link ekleyebilmek için hesabınızda 10000 takipçi olması gerekiyor.  

Instagram'da Takipçi Hilesi Kadar Etkili Takipçi Kasma

Instagram hesabınızı organik olarak, bir miktar çaba ile büyütmenin birçok yolu vardır. En yaygın ve etkili yollardan bazılarına bakalım.

1. Takipçilerinizi dikkate alın. Onlarla beraber haraket edin

Instagram'da işbirliği çok büyük çünkü bu platform bir topluluk gibi çalışıyor. Paylaşımlarınızın ve onların paylaşımlarının beğenisini veya görüntülenmesini artırmak için sektörünüzdeki diğer influencerlar ile özel gruplar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, ortak çalışanlarınıza - ve kendinize - güzel bir görüntülenme artışı için Instagram story shout outları kullanabilirsiniz.


Instagram Shoutouts Nedir? Nasıl Kullanılır?

2. İdeal Müşterilere Ulaşın

Instagram topluluğunun bir parçasısınız, bu nedenle istediğiniz zaman ideal takipçileriniz olduğunu düşündüğünüz kişilere direkt mesaj (DM) ile ulaşabilirsiniz.

Bu kişilere bir şey satmak zorunda değilsiniz. Sadece gerçekçi olun. Önemli noktalar hakkında sorular sorun, memnun olup olmadıklarını öğrenin ve yardım teklif edin.

Bu, daha fazla müşteri kazanmanıza, sitenizde ince ayarlar yardımcı olabilecek değerli bilgiler öğrenmenize yardımcı olabilir.

Daha fazla bilgiye mı ihtiyacınız var? Eğer ingilizce biliyorsanız Sosyal Medyadaki 6 Altın Kural kitabı, hedef kitlenizi nasıl bulacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak stratejileri size sunar. Ücretsiz bir kopya indirmek için buraya tıklayın.

3. Hikayelerinizi Skyrocket* Edin

Skyrocket: Alışılmadık hızda yükselmek, İnanılmaz hızlı yükselmek

Paylaşılabilir içerik oluşturun. takipçilerin üstüne bir şeyler yazabildiği basit paylaşılabilir şablonlar veya bir çekiliş yiçin markalı bir hashtag sunarak Instagram hikayelerinizden en iyi şekilde yararlanın.

Daha açık konuşmak gerekirse insanların sizin oluşturduğunuz şablonları veya hashtagleri paylaşmasını sağlayın.

Instagram'da kaliteli çekilişler yapmak, hediyeler vermek; takipçilerinize verdiğiniz değeri göstermenize ve paylaşmasına yardımcı olur.

Blog Önerisi: 10.000 Takipçi Olmadan Instagram Hikayeye Link Ekleme (Yukarı Kaydırma)

4. Instagram Reklamlarını Göz Önünde Bulundurun
Tamam, bu son öneri organik değil, ancak hikayeye link eklemek; "yukarı kaydır" işlevinin kilidini açmak için 10000 Instagram takipçisi kazanmaya çalışıyorsanız kesinlikle buna değer!

Instagram reklamları, beğenileri ve takipçi arttırmak ve profilinizin fark edilmesini sağlamak için küçük bir yatırım ve çok fazla yaratıcılık gerektirir.

Reklamlar, hikayeler, video, karusel, koleksiyon veya basit fotoğraflar dahil olmak üzere birçok biçim alabilir.

Yukarı Kaydır Özelliğini Açtınız - Sırada Ne var?

Bu işlevi edindikten sonra, etkileşimi artırmak için çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.

Instagram yukarı kaydırma kullanarak hikayenize ekleyebileceğiniz bazı akıllıca linkler:

  • Bülten kayıt sayfası
  • Şirket blogunuz
  • YouTube kanalınız
  • Bir ürün demosu
  • Bir ürün kategorisi
  • Özel bir satış
  • Bir yarışma
  • Bir rezervasyon sayfası

Ne kadar yaratıcı olacağınız - ve ne tür bir sayfaya bağlandığınız - şirket kültürünüz, işletmenizin sloganı ve pazarlama hedeflerinize göre değişir.

Unutmayın, potansiyel müşterilere ne kadar çok değer verirseniz, markanızla derin bir duygusal bağlantı kurma olasılıkları o kadar yüksektir.

Ve bu bağlantı, müşterileri, sadık hayranlar haline getiren ve gelirinizi artıran şeydir.