İster moda, ev dekorasyonu, spor malzemeleri ya da aradaki bir şey olsun, Instagram'ın 2020'de işletmeniz için en önemli sosyal medya sitesidir.

Social Media Examiner'ın yakın tarihli bir raporu,2018'de en az %66 büyüme gösteren pazarlamacıların % 73'ünün Instagram'da markalarını pazarlamak için yatırımlarını arttırdığını gösterdi. Pazarlamacıların %69'u önümüzdeki yıl organik Instagram takipçi kasma çabalarını artırmayı planlıyor.

Bugün Instagram alışveriş sanatına ve bilimine bakacağız. Ortak bir soruyu cevaplayarak başlayacağız - Instagram'da shoutout nedir? - bazı örneklere bakın ve kendi sayfanız veya markanız için Instagram shoutout  oluşturmayı öğrenin.

Hadi makaleye geçelim!

Instagram'da Shoutout nedir?

Aynı zamanda Insta shoutout veya IG shoutout olarak da adlandırılan bir Instagram shoutout, esas olarak bir kullanıcı başka bir kullanıcıyı kendi Instagram hesaplarında tanıttığında gerçekleşir.

Yani kısacası Instagram hesaplarının birbirini etiketleyip tanıtması, reklamını yapması

Bir Instagram shotoutı genellikle A Kullanıcısı şeklini alır ve bir fotoğraf veya B Kullanıcısından bahsedilen bir gönderi veya hikaye oluşturur.

Bir işletme shotoutı ise, A Kullanıcısının gönderisi, B Kullanıcısının sattığı belirli bir ürün veya hizmetin fotoğrafını veya videosunu içerebilir.

Birçok durumda, son birkaç yılda iki kattan fazla artmış ve yakın zamanda durma belirtileri göstermeyen devasa bir trend olan, shoutoutlar influencer pazarlama şemsiyesi altına girer.

instagram influencer pazarlama büyümesi

Bir Instagram shoutout'ı birkaç şekilde olabilir:

Ücretli Shoutoutlar: Bu shoutoutlar klasik bir etkileyici pazarlama taktiği. Bu, bir kullanıcıya markanızı tanıtması için genellikle nakit olarak veya ücretsiz bir ürün değişimi veya hizmetinize erişim yoluyla ödeme yaptığınız zamandır.
S4S (shoutout için shoutout): S4S basit bir ticarettir - kendinize bir shoutout verirseniz sayfalarında size bir shoutout vermeyi kabul ederler.
Gönüllü shoutout: Shoutoutların Kutsal Kâsesi. Bu, birisinin ürününüzden veya müşteri hizmetinizden fazlasıyla mutlu olduğu zaman, sormanıza veya ödemenize bile gerek kalmadan markanıza bir shoutout vermesi.
Yazının yanı sıra, Instagram shoutoutınız gerçekleştirmek istediğiniz hedefe göre değişiklik gösterebilir.

Fotoğrafçılık hesabınız için daha fazla takipçi ister misiniz?

Bu durumda, shoutout ortağınızdan bir fotoğrafınızı yayınlamasını isteyebilir ve takipçilerinden sizi takip etmelerini isteyen basit bir harekete geçirici mesaj (CTA) dahil edebilirsiniz.

Dropshipping mağazanızda sattığınız kedi kumu paspası için daha fazla satış mı istiyorsunuz?

Alışveriş ortağınıza ücretsiz bir paspas gönderebilir ve takipçilerini kendi mağazalarını satın almak için mağazanızı ziyaret etmeye teşvik eden bir CTA ile kullanarak kedilerinin bir fotoğrafını veya videosunu yayınlamalarını isteyebilirsiniz.

Instagram Shoutout Örnekleri

Başarılı Instagram shoutoutlarınden birkaç örneğe bakalım.

Ürün fotoğrafı ile mesaj gönderme

Bu Instagram shoutout örneğinde, erkeklerin giyim markası Hawkins ve Shepherd'dan (@hawkinsandshepherd) Carl Thompson, ECCO Shoes'dan Chelsea botuna biraz sevgi gösteriyor.

Carl’ın CTA'sı, şirket hakkında daha fazla bilgi edinmek için bloguna yöneleceğinden, bu blogun amacının ayakkabı satmak olduğunu görebiliriz.

#Ad hashtag'inde görebileceğiniz gibi, bu ücretli bir shoutouttı.

ECCO, Carl'ın shoutoutlar ve etkileyici kampanyalar için ne kadar ücret aldığına bağlı olarak ona nakit ödeme yaptı, ona ücretsiz ayakkabı gönderdi veya her ikisini de gönderdi.

hawkinsandshepherd

Ürün fotoğrafı olmadan shotout

Instagram görsel bir platform olduğundan, insanlara tekliflerinizi eylem halinde sunmaları için fotoğraflar önerilir. Ancak, IG shoutoutlarınızın başarılı olması için fotoğraf tabanlı bir gönderinin olması gerekmez.

Bu shoutoutta gezgin Angela Liggs (@angelaliggs), Saftagonome bluetooth izleyicisi için caption tabanlı bir çekime zemin olarak Patagonya gezisinin bir fotoğrafını kullandı.

Deneyimini ve seyahatinden nasıl faydalandığını anlattı, ardından takipçilerine şirketin Instagram sayfasını kontrol etmelerini söyleyen bir CTA düşürdü.

ürün fotoğrafı olmadan shoutout

Daha fazla takipçi için shoutouts

Ürün veya hizmet satan bir markanın tanıtımına ek olarak, shoutout için popüler bir başka kullanım daha fazla Instagram takipçi kasmaktır.

Bu özellikle fotoğraf gibi belirli nişler için popülerdir.

Canon (@canonusa) bunun harika bir örneğidir. Canon kamera kullanan fotoğrafçılar #MyCanonStory etiketini yazılarının başlığına ekleyebilirler.

Canon düzenli olarak en büyüleyici çekimlerin bazılarını, fotoğrafçıdan bir alıntıyı ve kamera modeli, lens ve pozlama ayarları gibi çekim ayrıntılarını yeniden yayınlar.

Bu mükemmel pazarlama stratejisi, hem Canon hem de sadık kullanıcıları için güvenilirlik ve takiplerinde ciddi artışlar elde eden bir kazan-kazan.

Daha fazla takipçi için çıkış yazısı

Instagram Hikayesinde Shoutout Nasıl Yapılır?

Instagram ile ilgili en güzel şey - özellikle Hikayeler - sizin ve ortaklarınızın yaklaşımınızla yaratıcı olmak için çok fazla boşluğa sahip olmanızdır.

En iyi Öykü stilini seçmek, kitlenizi ve en çok neleri görmek istediklerini bilmekle ilgilidir.

Instagram Hikayeleri'ne aşina değilseniz, hızlı bir bilgi tazeleme:

  • Maksimum 15 saniye süren fotoğraf veya video olabilirler
  • Kullanıcılar metin ve grafiklerin yanı sıra diğer hesaplar için tıklanabilir hashtag'leri ve @ açıklamalarını yer paylaşma seçeneğine sahiptir
  • 24 saat dayanırlar, sonra sonsuza dek kaybolurlar

@Lipstickheelsandababy'nin modacı annesi Jess Fay, şirketin bluzlarından birini giyerken Instagram'a bir video attı ve The Pink Lily Boutique 'i etiketleyerek bir shoutoutta bulundu.

Videoda bluzu ve nasıl hissettiğini açıklıyor ve takipçilerine kıyafeti tamamlamak için hangi kot pantolon türlerinin iyi gideceği gibi bazı moda ipuçları sunuyor.

Bir kadın giyim mağazanız varsa, partnerinize tanıtmak istediğiniz öğelerin ücretsiz örneklerini göndermenizi kesinlikle öneririz. Jess’in hikaye videosu #ad olarak etiketlendiğinden, Pink Lily Boutique’in yaptığı şeyin bu olduğunu varsayabiliriz.

Bu, Instagram kadın moda dünyasında bir statüko.

Statüko :  öteden beri sürüp gelen ya da var olan, şu andaki durum.

instagram storyde shoutout

Bir gıda ve beslenme markası olan @naughtynutrition.co'dan Jenni ve Mimi, Crockpot Express Crock'larını kullanarak yaptıkları tarifin bir videosunu göstererek Crock-Pot'a bir shoutout yaptılar.

Shoutout basit: ses veya anlatım yok, sadece ananas ve tavukların güzel bir yakınlığı.

Şirketiniz pişirme gereçleri veya malzemeleri satıyorsa, partnerinizin bir tarifini sergilemesi denenmiş ve gerçek bir Insta taktik taktiği.

IG hikaye shoutout taktiği

Instagram'da Shoutout Almak için İpuçları

Bir Instagram shoutoutı yapmanın tek bir doğru yolu olmasa da, harekete geçme şansınızı artırabilecek bazı yönergeler ve en iyi uygulamalar vardır.

Ve kesinlikle yapmamanız gereken bazı şeyler var.

Gerçekten işe yarayan Instagram shoutoutlarını almak için birkaç ipucunu gözden geçirelim.

1. Seçtiğiniz kişi hakkında seçici olun

Seçeneklerinizi dikkatli bir şekilde incelemediğinizde çok şey ters gidebilir.

Örneğin, bahçe aletleri satıyorsanız, muhtemelen modayla ilgilenen takipçi sayısı yüksek olan bir Instagrammerden verimli bir shoutout elde etmeye çalışırken pek başarılı olamayacaksınız.

Potansiyel ortaklarınızın uyumlu olduğundan emin olmak için profillerini, paylaşımlarını ve hikayelerini dikkatlice inceleyin.

Şuna benzer şeylere bakın:

Kaç takipçileri var? Zaten çok fazla takipçi sahibi değilseniz, “mikro-influencers” ya da yaklaşık 5.000 ila 50.000 kişilik takipçilere sahip olan. Daha fazla takipçiye sahip olduklarında, Instagram shoutoutlarını satın almanın daha pahalıya mal olacağını unutmayın. S4S (shoutout for shoutout) rotasını kullanıyorsanız, kendinize benzer takipçi sayısına sahip kullanıcıları arayın, böylece karşılıklı faydaelde edin.
Profillerinin içeriği, tonu ve hissi. Ne tür içerik yayınlıyorlar? Takipçileri de markanızla ilgilenir mi? Ayrıca, kendinize uygun olup olmadığını görmek için verdikleri genel atmosfere bakın.
Yayınlarının ortalama kaç beğeni ve yorum aldığı. 50.000 takipçileri varsa, ancak ortalama olarak yalnızca 50 beğeni ve gönderi başına bir yorum varsa, bu takipçiler sahte veya satın alınmış olabilir.
Yayınlarının aldığı katılım türleri. Takipçileri gerçekten etkileşimli mi, yoksa yorumlar boş mu, genel mi yoksa spam mi? Bu, sahte takipçilerin başka bir işareti olabilir.
Bazı dedektiflik işleri yapmak için fazladan birkaç dakikanızı ayırmak, satın alacağınız IG shoututlarının kalitesinde büyük bir fark yaratabilir.

Son düşünceler
Bu kadar. Artık Instagram shoutouts'u kullanmaya başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi biliyorsunuz.

Bu Instagram taktiğinin yardımıyla takipçilerinizi neredeyse yatırım yapmadan hızla büyütebilirsiniz.

İşleri halletmek biraz zaman alabilir, ancak yapmanız gereken sosyal yardım türü ve ulaşmanız gereken hesaplar hakkında izleyeceğiniz yolu çözdüğünüzde, eğlenmeye başlar ve sonuçlarınız gelişmeye başlar.