Instagram'da "Yukarı kaydırma"  yani Instagram Hikaye Link Ekleme özelliğini etkinleştirmek için her zaman 10.000 Instagram takipçisine ihtiyacınız yoktur. Evet Doğru!

Sonuna kadar okuyun, bu makalede sizlere hikayenizi paylaşmak, daha fazla takipçi almak ve Instagram içeriğinizi hikayeye link ekleme özelliğiyle güçlendirmeyi adım adım anlatacağız.

Instagram hikayeleri, takipçilerinizi potansiyel müşterilere ve müşterilere dönüştürmenin harika bir yoludur. 2020'de sosyal medya pazarlamanızı yenilemeyi planlıyorsanız, Instagram Hikayelerini daha fazla kullanmayı planlayın! 2020 için Instagram Hikayeler Stratejimizi ortaya koyan bir makale yazdık. Buradan okuyabilirsiniz.

Instagram'da En Popüler Hashtagler! 2020 En iyi Hashtagleri

Instagram Hikayelerinizi yeni bir seviyeye yükselttiğinizde, hikayeye link eklemenin - yukarı kaydırmanın - gücünü anlayacaksınız. Bu sizin “harekete geçirici mesajınız”. Yukarı kaydırma özelliği, pazarlamacıların potansiyel müşterileri, takipçileri; müşteri veya takipçiye dönüştürmesine olanak tanır. Şu anda bu özellik yalnızca 10000'den fazla takipçiye ulaşan hesaplar için kullanılabilir olsa da, 10000  takip edene ulaşmadan bile hikayeye link eklemenin yolları vardır.

Instagram 2020 Hikayede Yukarı Kaydırma

Instagram Hikayeye Link Ekleme veya Yukarı Kaydırma özelliği adından da anlaşılacağı gibi kullanıcıya hikayesinde yukarı kaydırıldığında bir link eklemesine izin veren bir özelliktir. Bu bağlantı genellikle kullanıcıların web sitesine, bir blog'a, görüntülemeleri artırmak için bir Youtube videosuna veya trafik çekmek isteyebileceğiniz herhangi bir harici siteye yönlendiren bağlantıdır.

Doğrulanmış bir işletme hesabınız varsa veya işletiyorsanız veya 10000 veya daha fazla takipçiniz varsa, hikayenizdeki "Yukarı Kaydır" linki genellikle kullanılabilir.

Bu, en son blog paylaşımınıza trafik çekmek için iyi bir yöntemdir. Ya da sadece web sitenize trafik çekmek için. 'Yukarı kaydırma' özelliği, takipçilerinin kolayca erişebilmesi için yeni içerik veya ürünler paylaşmak isteyen işletmeler ve influencerlar için mükemmeldir!

Bu özellikle aynı zamanda artık tüm yayınlarınıza gülünç  “link in bio” harekete geçirici mesajını eklemek zorunda değilsiniz.

Storye Link Eklemek için İki Seçenek Vardır

  • Seçenek 1 Üzerinde Kaydırma: Instagram Storye link ekleme
  • Seçenek 2'de Yukarı Kaydırma: IGTV Yukarı Kaydır Bağlantısı (Yeni)

Instagram Hikayenize 'Yukarı Kaydır' Linki Nasıl Eklenir (Yalnızca 10.000 Takipçi veya Doğrulanmış Hesaplar için)

  1. Instagram ana sayfa akışınıza gidin ve Instagram Hikayesi oluşturmak için sol üst köşedeki kamera simgesine dokunun.
  2. Fotoğraf, Boomerang veya video çekerek Instagram Hikayenizi oluşturun. Önceden yakalanan içerik kitaplığınıza erişmek için hızlıca yukarı kaydırabilirsiniz
  3. Zincir bağlantı simgesine dokunun ve URL'nizi girin. (Yalnızca doğrulanmış bir kullanıcı veya 10.000'den fazla takipçisi olan bir Instagram iş hesabı iseniz bağlantı ekleyebilirsiniz) * Planoly İpucu: Herhangi bir kullanıcı bir Instagram Hikayesine IGTV video bağlantısı ekleyebilir.
  4. Instagram Hikayenize her zaman yukarı kaydırabileceklerini söyleyen bir harekete geçirici mesaj ekleyin, böylece takipçileriniz yukarı kaydırmayı bilebilir!

10000 takipci ile hikayeye link ekleme

10000 Instagram Takipçiniz Yoksa

Şu anda Instagram'daki 10000 takipçiye henüz ulaşmamış olan binlerce marka, Instagram “Hikayeye Link Ekleme” özelliğinden büyük ölçüde yararlanabilir.

10000 Takipçi Satın almak için tıklayın! 

Doğrulanmış bir hesabınız veya 10000 takipçiniz yoksa, bir sonraki en iyi şey IGTV'den yararlanmaktır. Bunu yapmak için, henüz bir işletme hesabınız yoksa bir işletme hesabına geçmeniz gerekir.

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

  • IGTV kullanarak video oluşturun. Örneğin, videonun açıklamasına bir bağlantı ekleyebilirsiniz.
  • Ana Instagram özet akışınıza gidin ve Instagram Hikayesi oluşturmak için sol üst köşedeki kamera simgesine dokunun.
  • Fotoğraf, Boomerang veya video çekerek Instagram Hikayenizi oluşturun. Önceden yakalanan içerik kitaplığınıza erişmek için hızlıca yukarı kaydırabilirsiniz.
  • Zincir bağlantı simgesine dokunun ve “harekete geçirici mesaj” ekleyin. IGTV kütüphaneniz açılacak, bu nedenle sunduğunuz storyle ilgili videoyu seçeceksiniz.

10000 takipci ile hikayeye link ekleme

IGTV nedir

IGTV, Instagram’ın geleneksel TV dönemini bitirip, modern yenililçi bir TV dönemine geçiş yapmak için yaptığı bir güncellemedir.

IGTV, Instagram kullanıcıları için yeni bir mobil deneyim sunar ve geleneksel TV deneyimini aşan hareket halindeki kullanıcılar için daha popüler bir seçenektir. Bu aynı zamanda Youtube için yeni bir rakip.

TV'yi açmak gibi, IGTV de siz Instagramda uygulamasını açar açmaz oynamaya başlar. Instagram hikayelerinden farklı olarak, videolar bir dakika ile sınırlı değildir, bir saate kadar uzunlukta videolar yükleyebilirsiniz.

Şimdilik Instagram, ilgi alanlarınıza ve algoritma güncellemesine göre videoları sizin için seçiyor, Hızlıca kaydırarak her zaman daha fazlasını keşfedebilirsiniz. Ayrıca, videoları beğenebilir, yorum yapabilir ve Instagram Direct aracılığıyla arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

İzlenecek yeni IGTV hesapları bulmak için kullanıcılar, takip ettikleri hesaplar veya takip etmedikleri popüler hesaplar arasında geçiş yapabilir.

Daha önce başlattıkları videoları izlemeye devam edebilirsin veya IGTV’nin algoritmasının geçmiş izleme alışkanlıklarına göre beğeneceklerini düşündüğü içerikler arasında seçim yapabilirsin. Kullanıcılar ayrıca başka bir kullanıcının IGTV içeriğine Instagram biyografilerinin altındaki belirli bir noktadan erişebilecekler.

Bazı IGTV temelleri:

  • Videolar tam ekran ve dikey
  • Videolar 15 saniye uzunluğundan 60 dakikaya kadar herhangi bir yerde olabilir - tam 60 dakika şu anda yalnızca doğrulanmış hesaplar için kullanılabilir, diğer tüm kullanıcıların 10 dakika sınırı vardır.
  • Kullanıcılar IGTV içeriğini Instagram uygulamasından izleyebilir veya özel IGTV uygulamasını indirebilir
  • IGTV uygulaması açıldığında videolar otomatik olarak oynatılmaya başlanıyor
  • Kullanıcılar videoları beğenebilir veya videolara yorum yapabilir veya DM aracılığıyla arkadaşlarınıza video gönderebilir.

İşletmeniz için IGTV

IGTV tamamen dikey videolar ile ilgilidir ve mobil bir deneyim için bu daha iyi bir fikirdir. Bu, bir video kaydetmek veya izlemek istediğinizde cihazınızı döndürmekten kaçınmak içindir.

Bir işletmeniz varsa, avantajlardan yararlanabilir ve bazı işletme eğiticileri olarak kişilerin aracınızı nasıl kullanabileceğiyle ilgili videolar yükleyebilirsiniz.

Ayrıca, müşteri sorularını yanıtlayabilir veya ekibinizle çalışırken bazı bilgiler yayınlayabilirsiniz.

Bu, işletmelerin ürün çevresinde oluşturdukları toplulukla kişisel bağlantılar kurmaları için mükemmel bir fırsattır.

IGTV'ye yüklemek için süper parlak bir video oluşturmanız gerekmez; otantik ve değerli olmaya odaklanın.

 IGTV kategorileri 

Şu anda IGTV'nin 3 ana kategorisi var:

Sizin için - takip ettiğiniz insanlardan oluşan Instagram şeylerini beğeneceğiniz bir video koleksiyonu.

Takip Ettiğiniz - Instagram'da zaten takip ettiğiniz tüm insanlardan bir video koleksiyonu.

Popüler - büyük olasılıkla popülerliğe göre sıralanmış, IGTV'deki tüm popüler videoları içerir.

Birisi sizi IGTV'de takip ederse, normal Instagram hesabınızı da takip edecekler

Ayrıca, videoları aramanızı sağlayan küçük bir gizli arama çubuğu da vardır, ancak Instagram, sosyal ağınız içinde ve düzenli olarak izlemek için bir sonraki videoyu aramak zorunda kalmadan sizin için en iyi videoları seçmeye çalışıyor.

Kısa süre önce Instagram, IGTV önizlemelerinin artık normal Instagram feed'inde görüneceğini ve videoların Instagram profillerinde paylaşıldığını duyurdu.

IGTV ve Instagram Hikayeleri arasındaki fark nedir

Instagram, markanızı veya işletmenizi tanıtmak için üç pazarlama kanalı sunar:

  • Instagram yayınlarınız
  • Instagram Hikayeleri
  • IGTV

Instagram reklamları sadece özel bir kanal değil bir araçtır.

IGTV ve Instagram Hikayeleri arasındaki farklar:

  • IG hikayeleri 24 saat sonra kaybolur, IGTV ise istediğiniz kadar kalır. Evet, bu üç noktayı tıklayarak silme seçeneğiniz vardır.
  • IGTV aynı marka tutarlılığına sahip olmalı ve iş amacınızla eşleşmelidir.
  • IGTV videonun dikey biçimde kullanılmasını gerektirir. Geleneksel videolar manzaradır, ancak IGTV tamamen dikey videolar gerektirir.
  • Bir saate kadar video yükleyebilirsiniz.
  • IGTV vloggerları ve video içerik yaratıcılarını kendine çekiyor ve Instagram burada Youtube ile rekabet etmeye çalışıyor.
  • IG düzenlenmemiş videolar arıyor, ancak kitlenizin ne istediğinden emin olmanız gerekiyor.
  • IGTV'nin bağlantı ekleme seçeneği vardır ve takipçilerin sayması önemli değildir.

Hem Instagram Hikayelerini hem de IGTV'yi kullanmam gerekiyor mu?

Her ikisine de erişme seçeneğiniz varsa, evet, kesinlikle evet.

Instagram Hikayeleri içinde, hikayeyi tasarlarken bağlantı ekleyerek IGTV'nizi tanıtma seçeneğiniz vardır. Instagram Hikayeleri kampanya mesajına devam eder ve kitlenizi IGTV'nize yönlendirir. Hızlıca yukarı çekme bağlantısını ekleme seçeneğiniz yoksa, IGTV seçeneğinden yararlanarak başlayabilirsiniz.

Bunun videonun geleceği olduğuna inanıyoruz. Kullanıcılar mobil cihazlarında eğlenceye daha fazla zaman ayırmaya devam ediyor ve sevdikleri içerik oluşturuculara, markalara ve orijinal içeriklere yaklaşmalarını kolaylaştırıyoruz.

IGTV katılımınızı artıracaktır. IGTV videolarındaki görüntülemeler% 300-1000 oranında artarak, IGTV'nin henüz ölmediğine dair güçlü bir gösterge sağladı.