Instagram'ın artık sosyal medyanin kalbi olduğuna şüphe yok. Buna ayak uydurmak, en büyük influencerlar için bile göz korkutucu bir iş olabilir. Önemli olan, buharlaşan sürekli değişen akımların farkında olmaktır. 2016 yılında sosyal medya platformu Instagram, Hiakyelerde Instagram canlı yayın özelliğini başlattı.

Canlı Yayın Hilesi Yapmak için Tıklayın

Instagram hikayelerinin son yıllarda modaya uygun olduğu bir sır değil. Günümüzde, yapay zeka yardımıyla mükemmel Instagram hikayesini oluşturabilirsiniz. Örnek olarak bannersnack sitesinin instagram hikaye yaratıcısını kullanabilirsiniz.

Ancak, canlı yayın son yıllarda giderek daha fazla popülerlik kazanmaktadır. Özellikle Instagrammers ve markalar şimdi bu özellik üzerine yoğunlaşıyorlar.

Livestream ve New York Magazine'in 2017'de yaptığı bir araştırmasında 1000 kişiden fazlası anketi doldurdu. Bu ankete göre instagram kullanıcılarının %80'i markalardan bir blog makalesi okumak yerine canlı yayın izlemeyi tercih ediyor. Bunun yanı sıra markaların %82'si de gönderi paylaşmak yerine canlı yayın açmayı tercih ediyor.

Instagram Canlı yayın, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak video yayınlamasına olanak tanır. İşlem çok basit. Akışa başladığınızda, Instagram takipçilerinizi arayabilir, yorum yapabilir ve yorum bırakabilir. ve de daha fazla izlenme ve beğeni almak için Instagram Canlı yayın hilesi kullanabilirsiniz.

instagram canlı video bildirimi örneği

Ama bir ikilem var.

Facebook Live'dan farklı olarak, tüm Instagram canlı videoları 24 saat sonra profilinizden kaybolur (Houdini tarzı). Yani işiniz verilen süre boyunca bunlardan en iyi şekilde yararlanmaktır. Bir saatlik videolar kaydedebilirsiniz --- ancak bunun video pazarlama başarınıza zarar vereceğini zaten biliyorsunuzdur Kısa ve tatlı tutun, böylece kitleniz ilgisini kaybetmez.

Doğru kullanıldığında, Instagram'ın canlı özelliği, kullanıcıların takipçileriyle daha iyi etkileşim kurmasına ve markalarını tanıtmasına yardımcı olur. Bakalım senin için ne var.

Instagram'da Daha İyi Bir Canlı Yayın İçin Yapmanız Gerekenler

Instagram Canlı Videonun Avantajları

İster bir kişi olun isterse markasını inşa eden bir işletme olun, Instagram live canlı yayınlar oluşturmanıza ve kitlenizle ilgi çekici bir şekilde bağlantı kurmanıza olanak tanır.

Takipçilerinizle etkileşime geçmeyi, sorularını yanıtlamayı ve bire bir görüşmeler yapmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırır. Toplantı sahipleri ayrıca izleyicileri ve arkadaşlarını yayında yer almaya davet edebilir.

Ve liste uzayıp gidiyor:

1. Saydamlık

Oyun başladı. Takipçilerinize 'gördüğünüz aldığınızdır' mesajını verin! kişiliğinizi gösterin.

Bunu düşün.

Bu gün ve yaşta insanlar sürekli otantik etkileşimler arıyorlar. Gerçek bir parçanızı göstermek, takipçilerinizle daha kişisel ve dürüst bir bağlantıya yer açar.

# 2 Aciliyet Duygusu Yaratmak

Canlı yayınlardan önceki 24 saat de en az canlı yayın kadar önemlidir. Storylerde veya gönderilerde iyi performans gösterin. Takipçilerinizi canlı yayınıza katılmaya ikna edin ve Takip ve Beğeniyle instagram canlı yayın hilesi için iletişime geçin!

# 3 Performansınızı Daha İyi İzleme

Herkes bir Instagram canlı akışına katıldığında ve kaç kişinin görüntülediğini görebilir. Canlı yayınlarınıza kimlerin katıldığını, kaç kişinin katıldığını incelemek; performansınızı analiz etme avantajı sağlar.

instagramdaki görüntülemelerin nasıl izleneceğine örnek

Kitlenizin ne kadar büyük veya küçük olduğuna bağlı olarak, neyin işe yarayıp neyin geliştirilebileceğini görebilirsiniz. Taktiklerinizi çalıştırmak, takipçilerinizden en iyi etkileşimi almanıza ve tıklamaya değer videolar üretmenize yardımcı olur .

Performans istatistiklerini canlı videonuzun sonunda görebilirsiniz. Kaydetmek istiyorsanız, ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayınlarda En Fazla İzlenme Nasıl Alınır?

Kalabalığı memnun eden bir canlı videoya ev sahipliği yapmak çok çaba gerektirir. Eğer bir adım atmak istiyorsanız, bunu profesyonel bir şekilde yapmanız ve kitlenize takip edecek bir düşünce treni vermeniz gerekir.

Daha fazla görüntüleme almak için Instagram Canlı Videolarını kullanmanın dokuz yolu.

Canlı Yayın Hilesi Yapmak için Tıklayın (Daha fazlası için iletişime geçin)

# 1. Canlı Oturumunuzu Önceden Tanıtın

Instagram canlı videolarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için takipçilerinize yayınınızın tarihini ve saatini önceden bildirin. Canlı yayınınız hakkında heyecan yaratmak, ses getirmek için canlı videonuzun konusu hakkında bir yazı yazdığınızdan emin olun.

yaklaşan instagramı canlı olarak nasıl tanıtacağınıza örnek

Bu şekilde, izleyici sayınızı artırma şansınızı en üst düzeye çıkarırsınız.

Bu şekilde, takipçileriniz profil fotoğrafınızın altında "canlı" işaretini gördüğünde katılmaya daha istekli olurlar.

# 2. Bir Programa sadık kalın

Instagram canlı video ile ilgili şey: sadece parmağınızı suya batırmayın. Yani kısacası belirli bir düzende canlı yayın yapın. Evet, istediğiniz zaman canlı yayına başlayabilmeniz harika, ama sosyal medya planlaması yapmak daha da iyi. İnsanlara canlı yayın planlarınız hakkında bilgi vermek onları alıştırır ve izlenmeleriniz yükselmeye başlar.

3.. Teşvik vermek

Takipçiler ücretsiz şeyleri sever ve canlı videolar biraz hype oluşturmak için mükemmeldir.

teşviklerin nasıl verileceğine örnek

İşte her zaman işe yarayan birkaç fikir:

  • Özel bir indirim kodu
  • Ürünler gibi eşantiyonlar, yeni özellik örnekleri, deneyimler
  • Takipçileri hareket ettirebilecek şok edici veya heyecan verici haberler
  • Güzel bir ödül için çekilişe katılma şansı

Teşvikler ve çekilişler, takipçilerinizin listesini oluşturmak ve markanızı tanıtmak için büyük bir adım atmanıza yardımcı olabilir.

4.. Prova

Instagram canlı videoları bazı kullanıcıları korkutabilir, çünkü deneme yanılma yoktur. Canlı yayına başladıktan sonra tek bir şansın var. Bu, işaret kartlarını okumanız gerektiği anlamına gelmez. Sadece eşyalarınızı bildiğinizden ve prova yaptığınızdan emin olun.

Videoda bahsedeceğiniz şeylerin içeriğine ne kadar hakim olursanız, o kadar iyi olur.

Yaklaşan canlı akış hakkında emin olduğunuzda, yapmanız gereken tek şey feed'inizdeki kamera simgesini tıklamak veya sağa kaydırmaktır. Ve canlı yayına geçmiş olacaksın!

5.. Bir Amaç ve Değer Vermek

Ölçülebilir sonuçlar istiyorsanız rastgele yayını unutun. Canlı videolarınız hakkında daha fazla görüntüleme almak için sağlam bir plan yapmanız gerekir.

Amacınızı ve kullanıcıların neden video içeriğinizi izlemesi gerektiğini düşünün. Sprout Social , Instagram Live üzerinden değer sağlamanın aşağıdaki yollarını önerir:

  • Yeni ürünler ortaya çıkarın: Bir ürün sürümü için hype oluşturun ve en son çalışmanızı tanıtın.
  • Soru-Cevap oturumları: İnsan olun ve sorularını yanıtlayıp doğrudan onlarla etkileşime geçerek ilgilendiğiniz takipçilere gösterin.
  • Geri bildirim isteyin: Kitlenizle konuşun ve bir dahaki sefere daha iyi neler yapabileceğinizi öğrenin.
  • Yetkili ipuçları sağlayın: Men's health'in aşağıda yaptığı gibi bilgiler verin ve görüşlerinizden bahsedin:

Men's healthin gönderisine gitmek için tıklayın!

6.. İzleyicilerle Etkileşim

Instagram canlı yayınlarınızı her yaptığınızda, gelen soruları not edin. Daha sonra, yanıtlamak ve izleyicilere isteklerine dikkat ettiğinizi göstermek için bir yazı yazabilirsiniz. Ya da canlı bir Soru-Cevap oturumu düzenleyebilir ve yanıtlayabilirsiniz.

 
 
Takipçilerin daha fazla bilgi için geri gelmesi için haftalık bir oturum bile yapabilirsiniz. Canlı etkileşimlerinizden en iyi şekilde yararlanın --- sizi destekleyen insanlarla uzun vadeli ilişkiler kurmaya odaklanın.

İPhone veya Android kullanıyorsanız, kamera rulonuzdan canlı videonuza fotoğraf ve video eklemek için sağ alt köşedeki düğmeye dokunabileceğinizi unutmayın.

7.. Perde Arkasına Git

Müşterilerinizin gerçek sizi ve markanızdaki benzersizliği görmelerine izin verin. İşletmeler bunu ürünlerinizin nasıl yapıldığını sergilemek veya izleyicilere özel turlar vermek için bir fırsat olarak kullanabilirler. "Mesele izleyicilerin markanızı tanıması, sizinle tanışması, sizi tanıması ve size güvenmesi," diyor SkedSocial'dan Monique Danao .

 
 

Markanız sizseniz yapabileceğiniz çok şey var. Bir yazar olduğunuzu varsayalım - neden insanlara kitap imzalamaya nasıl hazırlandığınızı göstermiyorsunuz? Görüntüleyenlere hiç görmedikleri resimler verin ve geri gelmedikçe tekrar görmezler.

8.. Instagram'ı Haber Platformunuzda Canlı Hale Getirin

Instagram kullanıcıları son trendlere ayak uydurmayı sever. Takipçilerinizi döngüde tutmak için canlı videolar kullanmak, zamanlarını ve dikkatlerini kazanmak için etkili bir yoldur. Ayrıca Instagram canlı yayın hilesiyle izlenmelerinizi arttırmak insanların sizi izlemek istemesini sağlayabilir. 

Hatta yepyeni bülteniniz bile olabilirsiniz.

 
 

# 9 Aciliyeti Vurgulayın

Instagram canlı videolarının sınırlı yaşamından yararlanmayı unutmayın. Görüntüleyenlerinizi kaçıramayacakları gibi hissettirme zamanı.

Sprout Social'a göre , "görüntülemenizi artırmanın harika bir yolu, akışınızın reklamını oluştururken yalnızca bir kerelik promosyonlar vaat etmektir. [...] Yalnızca sınırlı süreli promosyon kodları sunun, aciliyeti artırın. Ancak denemek için başka seçenekler de var. Örneğin, bir etkileyiciyle çalışıyorsanız, akış sırasında büyük bir duyuru yapmalarını isteyin. "

Instagram Canlı Videoları için Ek İpuçları

Yukarıdaki dokuz ipucu kesinlikle
görüntüleyici portföyünüzü genişletmenize yardımcı olurken, temel bilgileri unutmayın.

İçeri girelim.

  1. Doğru hashtag'leri kullandığınızdan emin olun. Yanlış hashtag'ler Instagram hesabınız için felakete yol açabilir.
  2. Çekici video açıklamaları yazın, ancak çok fazla açıklama yapmayın.
  3. Canlı video oturumlarına başlamanın en iyi zamanının ne zaman olduğunu öğrenin.
  4. Bir sonraki Instagram canlı yayınınızı diğer sosyal platformlarınızda tanıtın.
  5. Metriklere dikkat edin. Takipçilerinizin sayısını zaman içinde artırmak istiyorsanız neyin işe yarayıp neyin yaramadığını izleyin.
  6. İnsanlara istediklerini verin. Mümkün olduğunca çok sayıda izleyici çekmek için en yeni video trendlerini araştırın ve öğrenin.
  7. İçeriğinizle ilgilenebilecek arkadaşlarınızı etiketlemek için canlı videonuz sırasında görüntüleyenlere önerin. Bu şeyler güçlü.
  8. Canlı oturumu bitirdikten sonra, videonuzun hikayelerde kalmasını sağlamak için ekranın altındaki "Paylaş" a hafifçe vurduğunuzdan emin olun.
  9. Takipçilerinizi canlı videonuzu doğrudan mesajlar aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşmaya teşvik etmek her zaman iyi bir fikirdir.
  10. Uygun olduğunda, sahip olduğunuz kaynakları kullanın: eller serbest geri sarma, yüz filtreleri ve daha fazlası.
  11. Canlı videonuzu hazırlarken dikkatinizin dağılmasını istemiyorsanız hikaye ayarlarınıza veya telefon ayarlarınıza yorum yazmayı kapatabilirsiniz. İsterseniz yorumları sabitleyebilirsiniz.
  12. İnsanları güldürmekten korkma. Bu şeyler daha da güçlü.

Hashtagler Nasıl Kullanılır? Doğru Hashtag Nasıl Seçilir

Sosyal medyada organik deneyimler sağlama mücadelelerinde Instagram gibi platformlar ücretli beğenileri, takipçileri ve izleyicileri kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu hareketi kesinlikle önermiyoruz.