Instagram'da profilinizi canlandırmak mı istiyorsunuz? Instagram'daki canlı yayın özelliğini kullanın. Instagram canlı yayın özelliği takipçilerinizle anlık etkileşimde olabileceğiniz kitlenizi tanımak için çok iyi bir özelliktir.
Unutmayın! Kitlenizi tanımak size daha fazla beğeni getirir.
Canlı yayını başarılı hale getirmek için birkaç önemli ipucunu takip etmelisiniz.

Canlı yayın öncesi hazırlık


En etkili ve doğru yol, kitlenizi canlı yayın hakkında önceden bilgilendirmektir! Tüm takipçilerinizi aynı anda Instagramdayken yakalamanız mümkün değildir. Bu nedenle, canlı yayının tam zamanı hakkında abonelerinizi önceden bilgilendirin. Bu sayede canlı yayın saatinde sizi bekliyor olacaktır. Bu instagram canlı yayın hilesi kadar etkili olacak ve izlenmelerinizi çok arttıracaktır.

Hashtagleri unutmayın!


Kitlenin doğru sayfayı hızlı ve kolay bir şekilde bulmasını sağlayan hashtag'lerdir. Canlı akışı yalnızca Instagram'da değil, diğer sitelerde de yayınlayabilirsiniz. Böylece, görüntüleme sayısını artırabileceksiniz.

Kaliteyi önceden test edin


Kitlenize gitmeden önce bir deneme videosu kaydedin. Tüm eksikliklere dikkat edin: ekstra arka plan gürültüsü, parazit. Ses ve video kalitesine dikkat edin. Canlı yayınız izlenmesi ve canlı yayın beğenisi çok şeye bağlı! Bazı izleyiciler rahatsız olduklarında izlemeye devam etmek istemeyeceklerdir.

Yayınlarda İyimser olun


Yayın sırasında ne kadar iyimser ve hoş davranırsanız, izleyici tarafından o kadar iyi algılanacaktır. İzleyiciye pozitif enerji yansıtmanız onların canlı yayını beğenmesini sağlar. Ayrıca, aboneleriniz için canlı yayının kaydını yalnızca 24 saat boyunca kaydedebileceğinizi unutmayın.

Ne zaman canlı yayın yapacağınızı iyi seçin


Birçok şeyin günün saatine bağlı olduğu bir sır değil. Canlı yayının mümkün olduğunca çok kişi tarafından görüntülenmesi gerekiyorsa, yayın öğleden sonra veya akşam başlamalıdır. Sabah, çoğu insan Instagram'da o kadar aktif değil ve herkes bunu görüntüleyemeyecek. Tabii ki, eteri 24 saat boyunca kaydetme işlevi ile daha kolay hale geldi. Ancak canlı yayının amacı sadece konuşmacıdan gelen bilgi değil, aynı zamanda izleyici ile iletişim ise, bu durumda canlı yayın kaydının korunması önemsiz olacaktır.
Instagram'daki canlı yayın, kısa sürede Instagram kullanıcıları arasında popüler hale geldi. Sıradan kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda marka temsilcilerinin kitleleriyle bağlantı kurmasına yardımcı olur.