Çoğu sosyal medya platformunda olduğu gibi Instagram da sizi takip etmeyi bırakan kullanıcılar hakkında spefisifik olarak bilgi vermez.

Bu, özellikle hesabınızla ciddi olarak ilgileniyorsanız, takipçi sayınızı önemsiyorsanız ve sosyal medya hesabınızı kimlerin takip ettiğini ve tam olarak kimin takibi bıraktığını bilmek istiyorsanız, instagram uygulaması elverişsizdir.

Instagram spesifik olarak yararlı olmasa da, sizi kimin takipten çıktığı konusunda instagram uygulamasından bilgi almanın birkaç yolu vardır.

Instagram'da Kimin Takipten Çıktığını Manuel Olarak Nasıl Anlarım?

Bu çok açık ve basit gibi görünebilir, ancak şunu belirtmem gerekir: Sizi kimin takip etmediğini bulmanın bir yolu, doğrudan hesaplarını kontrol etmektir.

Bunu yapmak için, Instagram uygulamanızda kullanıcının profilini açın ve sayfanın üst kısmındaki "Takip" e hafifçe dokunun. Kişinin takip ettiği hesapların listesini göreceksiniz. Kişinin sizi bir kez takip ettiğini ve artık listede olmadığınızı gördüyseniztakibi bırakmıştır.

begenial_com instagram profili

Bir kullanıcının sizi takip edip etmediğini görmek için kullanıcının "Takip" listesine bakın.
Açıkçası, Instagramda kişilerin takip ettiklerine bakmak, kendi takipçilerinize, takipçi sayınıza bakmak görüldüğü üzere çok da iyi bir yol değil. Çünkü her zaman kimin takibi bıraktığını bilemeyebilirsiniz ve öğrenmek için onlarca kişinin profiline bakmanız gerekebilir.

Üçüncü Taraf Bir Uygulama Kullanarak Instagramda Takibi Bırakanları Görme

Sizi takip etmeyi bırakan kullanıcıları izlemek için çok daha etkili bir araç, bir üçüncü taraf uygulaması kullanmaktır.

Instagram hesabınızı takibi bırakan kişileri bulmanıza yardımcı olabilecek birçok uygulama var, ancak hem kontrol edip çalıştığını doğruladığımız için hem de hem iPhone hem de Android için kullanılabilir olduğu için biz belirli bir uygulamayı öneriyoruz.

Takibi bırakanları (Instagramda Unfollow atanları) Görmek için En İyi Uygulama

Denemek isterseniz, iPhone için FollowMeter veya Android için FollowMeter'i yükleyin. Uygulama ücretsizdir, ancak takipçilerinizi takip etme yeteneği için ödeme yapmanız gerekmez.

Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı kullanmak için, Instagram hesabınıza erişmesine izin vermeniz gerekir. Giriş yapıp izin verdikten sonra, uygulama hesabınızla ilgili yeni takipçiler ve artık sizi takip etmeyen kullanıcılar da dahil olmak üzere bir dizi metriği otomatik olarak izleyip size bilgi verir.

Uygulamanın Google Play Store ve App Store mağaza görüntüsü

followmeter google play store görüntüsüfollowmeter app store görüntüsü

 

"FollowMeter - Unfollowers Analytics for Instagram" uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra uygulamayı açıp giriş yapmak için mavi renkli "Login" butonuna tıklayın

followmeter giriş kısmı

"Login" butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra ana ekranınızda gördüğünüz "Unfollowers" kısmında hesabınızı takip etmeyi bırakan kullanıcıları görebilirsiniz.

followmeter anasayfası

 

Ve karşınıza çıkan ekranda sizi takip etmeyi bırakan Instagram kullanıcılarını görüceksiniz

followmeter takibi bırakanlar sekmesi