Instagram hiç şüphesiz dünyanın en popüler ve aktif sosyal medya platformlarından biridir. HubSpot tarafından yayınlanan bir rapora göre, bu platformda aylık 500 milyondan fazla aktif kullanıcı var ve bu da onu mükemmel bir çevrimiçi pazarlama platformu haline getiriyor. Neredeyse tüm küresel şirketler platformu, ürünlerini ve hizmetlerini pazarlamak ve bilgileri hedef kitlelerine yaymak için kullanıyor. Markanızı Instagram'da pazarlamaya başlamayı planlıyorsanız, belirlenen hedeflerinize ve hedeflerinize ulaşmak için aklınızda bulundurmanız gereken şeyler vardır. Instagram ücretli bir reklamı planlarken ve uygularken aklınızda bulundurmanız gereken bazı temel şeylere bakalım.

Instagram TBM

TBM, tıklama başı maliyet, kampanyanızın toplam maliyetini, belirli bir dönemde elde edilen tıklama sayısına bölerek hesaplanır. Örneğin, toplam maliyetiniz 200 ABD doları ise ve 100 tıklama alıyorsanız, TBM’niz 2 ABD dolarıdır.

Instagram BGBM

BGBM, bin Gösterim başına maliyet anlamına gelir. Toplam maliyeti, tahakkuk eden gösterim sayısına bölüp sonra 1000 ile çarparak hesaplanır. 20.000 gösterim kaydederseniz ve kampanyanızın toplam maliyeti 100 YTL ise, BGBM’niz 5 YTL’dir.

Instagram TO

TO, Tıklama Oranı anlamına gelir ve yüzde olarak gösterilir. Yani, toplam tıklama sayısı 100 ile çarpılan gösterim sayısına bölünür. 1000 tıklama ve 10.000 gösterim elde etmeyi başarırsanız, TO’nuz% 10’dur. Yukarıdaki metriklerin tümü, kampanyanızın başarısını veya performansını ölçmenize yardımcı olur. Rakamlar, kararlarınızı yol boyunca bilgilendirmelidir. Örneğin, belirli bir reklam düşük BGBM ve TO kaydederse, yeniden tasarlamayı düşünün. Aşağıda, Instagram'da ücretli bir kampanyayı başarıyla planlamanıza ve yürütmenize yardımcı olacak bir adım adım kılavuz bulunmaktadır. Bu işlemin Facebook ödemeli reklamlara% 80 oranında benzer olduğunu ve reklamların Instagram'da yayınlanmasına rağmen, tüm adımların Facebook platformunda gerçekleştirileceğini unutmayın.

1. Adım: Bir Editör Seçin ve Kampanyanızı Oluşturun

Reklamlarınızı bu üç farklı düzenleme aracından herhangi birini kullanarak oluşturabilirsiniz.

  • Güç editörü
  • Reklam Yöneticisi
  • Facebook Reklamları API'sı

Şirketinizin boyutu ve aynı anda yayınlamayı düşündüğünüz reklamların sayısı, bir düzenleme aracı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken başlıca faktörlerdir. Örneğin, Power Editor, birden fazla mega kampanyayı yönetmek isteyen ve hassas kontrol isteyen reklamverenler için ideal bir seçimdir.

Adım 2: Hedefleri Belirle

Açık, objektif ve gerçekçi hedefler kampanyayı doğru yöne yönlendirecektir. Reklamların Instagram'da yerleşime uygun olması için, şirket tarafından sağlanacak bir listeden hedeflerinizi seçmeniz gerekir.

  • İnsanları web sitenize gönderin.
  • Gönderilerinizi artırın.
  • Site dönüşüm oranını artırın.
  • Daha fazla video görüntüleme alın.

3. Adım: Bir Kitle Seçin

Bu, Instagram'da ilk kez reklam yapıyorsanız, takip edilecek en uygun kitleyi seçme konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Ancak, izleyiciyi bölümlere ayırmak için kullanılan çeşitli ölçütlerle uğraşmaya başlamanıza engel olmamalıdır. Bu amaçla kullanabileceğiniz metriklere örnekler;

  • yer
  • Yaş
  • Cinsiyet
  • Dil
  • Eğitim
  • İş
  • ilişki

“Özel izleyici” özelliğini, bir şekilde ya da markanızla zaten etkileşime giren kişilere bağlanmak için de kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, ana hedef kitlenize benzeyen yeni Facebook üyeleriyle bağlantı kurmak için "benzeyen kitle" yi kullanabilirsiniz. İdeal kitleyi tanımladığınızda, daha sonraki bir tarihte birden çok kez kaydedebilir ve kullanabilirsiniz, böylece her bir kampanyanın kesilmesi gereken kitleyi hatırlamanıza yardımcı olarak zaman kazanırsınız. Ekstra bir mil gidin ve hedef kitlenizin ek özelliklerini aramak için “Ayrıntılı Hedefleme” bölümüne tıklayın. Kitlenizin ne kadar geniş veya dar olduğu konusunda bir fikir vermek için tasarlanmış bir Facebook Tanımlama Ölçer ve bunun yanı sıra bütçenizi iyi bir şekilde tahmin etmek için tahmini erişim numarası da bulunmaktadır.

4. Adım: Yerleşimi Ayarla

Bu bölüm, reklamlarınızın hangi platformda yerleştirileceğini tanımlayacaktır. Kampanyanın yalnızca Instagram'da yayınlanmasını istediğiniz için, Instagram hariç diğer tüm kutuların işaretini kaldırdığınızdan emin olun.

Adım 5: Bütçeleme ve Çizelgeleme

İki bütçeleme seçeneği var:

Günlük bütçeleme: Bu seçenek, reklamlarınızın gün boyunca yayında olacağı ve platform algoritmasının harcamanızı günlük bazda alacağı anlamına gelir.
Ömür boyu bütçeleme: Bu seçenek, reklamı belirli bir süre için yayınlamak isteyen kişiler için ideal bir seçimdir.

Bir sonraki önemli adım, reklam planınızı ayarlamak. Reklamın ne zaman başlamasını ve bitmesini istersiniz? Reklamları günün belirli saatlerinde veya haftanın belirli günlerinde yayınlanacak şekilde ayarlama seçeneği de vardır. Kampanyanızın hedeflerine en iyi şekilde uyan bir zaman çizelgesi ayarlamak için Reklam Planlaması bölümünü ziyaret edin.

Adım 6: Reklam Yayını için Optimizasyon

Bu bölüm, reklamlarınızı kimin göreceğini belirleyecektir. Bunu yapmak için aşağıdaki üç seçeneği kullanın. Bağlantı Tıklamaları: Platformun algoritması web sitenize en fazla tıklamayı elde etmek için reklamları buna göre yayınlayacağından bu seçenek şiddetle önerilir. Gösterimler: Reklamlar, platformda mümkün olduğunca çok kullanıcı tarafından gösterilecektir. Günlük Benzersiz Erişim: Bu seçeneği belirlerseniz, reklamlarınız günde bir kereye kadar kullanıcılara dağıtılır. Diğer bir deyişle, hedef kitle reklamı birden çok kez görecek, ancak günde birden çok kez karşılaşacak.

Adım 7: Teklif Miktarını Ayarlama

Aynı kitle için diğer markalarla yarışıyorsunuz ve bu nedenle her adımında hesaplanmış hamleler yapmanız gerekiyor. Instagram, Otomatik veya Manuel olmak üzere iki teklif seçeneği sunar. İkincisi, bağlantı tıklamaları için belirli bir fiyat belirlemenize izin verirken, otomatik olarak Facebook algoritmasının en düşük maliyetle en fazla tıklamayı elde etmenize yardımcı olmasını sağlar. Bağlantı tıklamalarının veya gösterimlerinin sayısına göre ödeme yapmaya karar verebilirsiniz; seçim senin!

Adım 8: Reklam Yaratıcılığı

En iyi sonuçları elde etmek için çekici bir reklam oluşturmak için yaratıcılığınızı kullanmanız gerekir. Öncelikli hedefleriniz ve hedefleriniz, reklamınız için doğru formatı seçmenize yardımcı olacaktır. Instagram şu anda iki format seçeneği sunuyor;

  • Tek görüntü veya video.
  • Tek bir reklamda birden çok resim.

En iyi sonucu almak için tüm reklamlarınızda yüksek kaliteli resimler kullandığınızdan emin olun. Platform, reklamverenlere bir reklamda% 20'den fazla metin kullanmamalarını önerir.

Adım 9: Facebook Hesabınızı Instagram ile Hesaplayın

Hesap Ekle” üzerine tıklayın ve Facebook hesabınıza bağlamak için Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

10. Adım: Web Sitesi URL’nizi ekleyin

Reklamları kullanmak için trafik çekmek istediğiniz web sitesinin URL'sini ekleyin. Çeşitli reklamlardan elde edilen dönüşümleri ve trafiği bilmek için akredite pazarlama otomasyon yazılımlarından herhangi birinin kullanılması önerilir.

Adım 11: Bir Başlık ile gel

Başlık Instagram'da gösterilmeyecek, ancak bir tanesini bulmak iyi bir fikir.

Adım 12: Bir Başlık Oluştur

Resim yazısı 2.200 karaktere kadar olabilir, ancak Facebook 125 karakteri geçmemenizi önerir.

Adım 13: Bir Harekete Geçirici Mesaj Seçin

Seçtiğiniz CTA (harekete geçirme ifadesi), ulaşmak istediğiniz birincil hedefler veya hedeflerle ilgili olmalıdır. Mevcut en iyi CTA düğmesi seçeneklerinden bazıları şunlardır:

  • Daha fazla bilgi edin
  • Şimdi Uygula
  • Şimdi Rezervasyon Yapın
  • İndir

Metni ayarladıktan ve resimleri yükledikten sonra, her şeyin mükemmel olduğundan emin olmak için reklamın tamamını önizlediğinizden emin olun. URL parametreleri, ekran bağlantısını değiştirme, etiket ekleme ve seçenek dışında veya piksel izlemede olduğu gibi diğer yönleri dahil etmek için Gelişmiş Seçenekler sekmesini kullanabilirsiniz.

Adım 14: Siparişinizi verin

Her şeyin yolunda olduğundan emin olduktan sonra, stratejik olarak sol üst köşede bulunan yeşil düğmeye tıklayın. Siparişi verdikten sonra, reklamlar hemen Instagram'da yayınlanmaya başlar. Herhangi bir tweaks gerekip gerekmediğini görmek için performanslarını sürekli izleyin. İyi şanslar!