Bu ortak bir hikaye - bir işletme, müthiş ürünlerini platformun 600 milyon kullanıcısına pazarlamayı umarak bir Instagram hesabı oluşturuyor. Ayda hızlı ileri gitme - şirketin 10 fotoğrafının her birinin yalnızca birkaç hoşuna gitti ve iş başarısında belirgin bir iyileşme olmadı. Bu kılavuz, Instagram'da nasıl daha fazla beğenilebileceğini öğreten 30 fikir, strateji ve ipucu ile Instagram başarısının anahtarlarını açmana yardımcı olacak. Hadi içine girelim.

1. Yüksek kaliteli fotoğraflar çekin

 Bu hiç akıllıca görünmeyebilir, ancak kaç kişinin bunu yapmadığına şaşıracaksınız. Harika bir Instagram gönderimi yapmak için birkaç bin dolar değerinde bir DSLR'ye ihtiyacınız yok, ancak en azından aydınlatmanızın iyi olduğundan ve her şeyin odakta olduğundan emin olmalısınız. Mükemmel görünümlü çekimler yapmak istiyorsanız, en azından modern bir akıllı telefon (yeni bir Huawei veya Samsung gibi) öneririm. Harika fotoğraflar doğal olarak daha estetiktir - ve bu daha çok instagram beğeni hilesi anlamına gelir.

2. Tutarlı bir filtre şeması kullanın

Instagram beğeni hilesi Saçma sapan gelse de, filtreleme planınızda tutarlı olmak Instagram markanızı oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Tüm fotoğraflarınız için aynı filtre kümesini (bir veya iki!) Kullanmak, Instagram hesabınızda tutarlı bir görsel kimlik oluşturmanıza ve korumanıza yardımcı olur. Bu, fotoğraflarınızı takipçilerinizin yayınlarında anında tanınır hale getirir, tanınmayı arttırır ve daha tutarlı beğeniler elde etmenizi sağlar.

3. Diğer platformlardaki paylaşımları paylaşın

Hesabınızı ve gönderdiğiniz medyayı diğer alanlardaki hayranlarınızla paylaşmak için Instagram hesabınızı diğer sosyal platformlara (Facebook ve Twitter gibi) bağlayın. Bu, profil trafiğinden ve diğer platformlarınızda oluşturduğunuz görünümlerden, onları Instagram profilinize yönlendirmek ve daha fazla beğeni (ve ayrıca takipçi) oluşturmak için yararlanmanıza yardımcı olur. Blogunuz, Instagram yayınlarınızı paylaşmak için harika bir yer.

4. Yerel hashtag kullanın

  Yerel hashtag'leri kullanmak size en yakın potansiyel müşterilere ulaşmak için harika bir yol. Popüler yerel hesaplar bulun (“[Instagram] 'daki en iyi Instagram hesapları için hızlı bir Google araması yapabilirsiniz) ve fotoğrafları için hangi hashtagleri kullandıklarını görün. Bu hashtag'leri kullanın ve yakınınızdaki insanlarla veya fotoğraflarınızı veya işinizi sunmakla ilgilenebilecek hesapları olan kişilerle bağlantı kurma ihtimaliniz yüksek. Bu, Instagram'da daha fazla takipçi edinmenize ve daha fazla beğeni edinmenize yardımcı olabilir.

5. Popüler etiketler kullanın

 Yakınınızdaki Instagram kullanıcılarına ulaşmak için bu kadar etkili olmasalar da, en popüler hashtag'leri kullanmak, büyük bir Instagram grubuna ulaşmak istediğinizde faydalı olabilir. Popüler etiketlerin kullanılması, fotoğrafınızın daha fazla kişi tarafından görülmesine yardımcı olur; bu, fotoğraflarınıza çok sayıda beğeniyi eklemenin kolay bir yoludur. Yüksek kalitede beğenilmediklerini unutmayın, ancak yalnızca hesabınızın güvenilirliğini artırmanın bir yolunu arıyorsanız, bu gitmek için iyi bir yoldur.

6. Bir konumu etiketleyin

Fotoğraflarınızdaki bir yeri etiketlemek bölgenizdeki kişilerin fotoğraflarınızı daha kolay görmesini sağlar. Genel bir konumu etiketlemek (belirli bir restoran yerine “Downtown LA” gibi), insanların görme şansını artıracaktır. Yanlarında fotoğraf arayan insanların onlarla iletişim kurma olasılıkları artar, bu da fotoğraflarınızda daha fazla beğenme şansınız olur.

7. Sahne arkasındaki fotoğrafları paylaşın

 Sosyal medya, marka kişiliğinizi geliştirmenize ve müşterilerle duygusal ilişkinizi güçlendirmenize yardımcı olmak için, işinizden daha samimi anları hayranlarınız ve takipçilerinizle paylaşmanın yeridir. Takipçilerinize işletmenizin arkasına bir göz atın - yaklaşan bir ürünün önizlemesini görüntüleyin, çalışanlarınızı gösterin veya bir ofis gezisine katılın. Bu tür içerik benzersiz ve ilgi çekicidir, yani takipçilerinizden beğeniler kazanması olasıdır.

8. Girmek benzeri bir hediye verin

Herkes bedava şeyler sever! Girmek gibi basit bir hediye vermek Instagram'da daha fazla beğeni elde etmenin en iyi yollarından biridir. Giriş engelleri düşük olduğu için (sadece iki kez uzakta), eşantiyon fotoğrafınıza tonlarca beğeni toplamanız kolaydır. Ödülünüz için çekici, ilgi çekici bir fotoğraf oluşturun (ürününüz en iyi yoldur) ve basitçe “kazanma şansı için girmek için…

9. Etiketi girmek için bir hediye verin

Instagram beğeni hilesi Aynen girilen bir hediye gibi, çok sayıda takipçi oluşturmak istediğinizde, girilebilen etiketler için harika sonuçlar. Aynı taktikler geçerlidir, ancak katılımcılardan iki (veya herhangi bir sayıda) arkadaşının girmesini etiketlemesini istemenizi sağlayın - bu, görüntüyü daha da yayar, görecek kişi sayısını artırır ve daha fazla katılımcı elde eder. Bu, gelecekteki fotoğraflarınızda daha fazla takipçiye ve daha fazla beğeniye kolayca çevirebilir.

10. Etkileyiciyle ortak

Instagram beğeni hilesi Sektörünüzde ortak olabilecek bir etkileyici bulun. Hem profilinde hem de sizin ürününüzde ürününüzle birlikte bir fotoğrafını çekme ve yayınlamalarını sağlayın. Bu, işinizin hedef pazarınızdaki daha fazla insana ulaşmasına yardımcı olur ve sosyal kanıtlarla güvenilirliğinizi artırır. Etkileyenlerin takipçileri kararlarını dikkate alır - bu da gönderdikleri kişilerin işletmenizden bir ürün almaya daha açık olacakları anlamına gelir

11. Bir devralma ev sahipliği yapın

Instagram beğeni hilesi Etkileyicinin hesabınızı ele geçirmesi, düzenli olarak zamanlanmış programlarınızı durdurmanıza olanak tanır. Etkileyicinin, takipçilerine hesabınızda olacaklarına dair takipçilere bilgi verdiğinden emin olun - bu, takipçilerinin hesabınızın farkında olmasını sağlar, takipçi sayınızı artırır ve daha çok beğenmenizi sağlar. Yine, bu, etkileyicinizin hayran kitlesinde markanız için güvenilirlik ve çekiş gücü yaratmaya yardımcı olur.

12. Diğer markalarla ortak olun

Instagram beğeni hilesi Tıpkı bir etkileyiciyle ortaklık kurmak gibi, sektörünüzde tamamlayıcı bir ürüne sahip bir markayla ortaklık (rakip değil!), Hedef pazarınızdaki daha fazla sayıda insana ulaşmanıza yardımcı olabilir. Her iki ürününüzde de bulunan bir ödül paketi içeren bir hediyeye ev sahipliği yapmak için bir adım daha ileri gideceğim ve diğer marka ile ortak çalışacağım. Bu çok ilgi çekici ve her iki markanızın da takipçilerini paylaşmasına ve fotoğraflarınızda daha fazla beğenilmesine yardımcı olabilir - bu, gelecekte daha fazla potansiyel satış anlamına gelir.

13. Gönderilerinizi tanıtın

Neredeyse Facebook kadar katı olmasa da, Instagram organik olarak ulaşmalarını artırmak isteyen markalarda zor olabilir. Yayınlarınızı tanıtmak için Instagram Reklamlar platformundan yararlanmak, sizi takip etmeyen insanlara ulaşmanıza yardımcı olur. Güçlü hedefleme seçenekleri (Facebook Reklamları platformuyla aynıdır), reklamlarınızı görecek kişileri kesin olarak belirlemenizi sağlar. Hedeflemeniz sağlamsa ve içeriğiniz ilgi çekici ise, işinizle ilgilenen daha fazla takipçi kazanacağınızı iddia edebilirsiniz, bu da daha çok beğeni anlamına gelir.

14. Video

Instagram beğeni hilesi Diğer medya türleri genellikle kalabalık bir Instagram yayınına bakarken fotoğraflardan daha ilgi çekicidir. Bu medya türlerinden ilki videodur. Ürünlerinizden birinin "nasıl yapılacağı", yaklaşan bir ürüne gizlice bakmak ya da ilgi çekici başka bir içerik fikri gibi bir videosu yayınlamak, basit bir fotoğraftan çok daha heyecan verici bir medya parçası olabilir. Videonuzun sese güvenmediğinden emin olun - çoğu kişi seslerini dinlemenin uygun olmadığı yerlerde Instagram yayınlarına göz atıyor.

15. Boomerang

Boomerang, GIF ile video arasında yarıya uzanan bir içerik türüdür - ileri ve sonra geriye oynatılan kısa bir videodur (bu nedenle adı). Bir Boomerang göndermek, takipçilerinizden dikkat çekmek için başka bir harika yoldur. Bunun heyecan verici bir şey olduğundan emin olun - hızlı ve dramatik harekete sahip bir bumerang en ilgi çekici türdür.

16. Atlıkarınca

Yakın zamana dek Instagram’ın “Carousel” formatı reklamların dışında mevcut değildi. Ancak şimdi, herkes bunları kullanabilir - ve görsel içerik platformunda medya paylaşmanın başka bir harika yolu olduğunu kanıtlıyorlar. Bir etkinlikten birkaç farklı anı göstermek, izleyicilerinizle paylaşmak üzere bir hikaye oluşturmak veya ürün grubunuzdan birkaç seçimi vurgulamak için bir atlıkarınca kullanın.

17. Etkili hesapları etiketleyin

Instagram beğeni hilesi Sektörünüzdeki etkili hesapları arayın ve bu hesapları yeni yazılarınızda etiketleyin (fotoğrafın kendisinde, başlıkta değil). Bu, yalnızca bu hesaplarınızı yeni fotoğraflarınız hakkında bilgilendirmekle kalmaz, aynı zamanda fotoğraflarınızın "etiketli" bölümündeki yayınlarında gösterilmesini sağlar. Bu, hedef pazarınızdaki diğer insanlara ulaşmak için kullanışlı bir yoldur ve bu etkili hesaplarda sizi öne çıkarabilir.

18. Müşterilerin ve kullanıcıların fotoğraflarını yayınlayın

Instagram beğeni hilesi Müşterilerinizin ve kullanıcılarınızın fotoğraflarını yayınlamak, işinizi olduğu kadar başarılı kılan insanlarla daha yakından etkileşim kurmanın harika bir yoludur. Bu fotoğraflar yalnızca daha orijinal olmakla kalmaz (insanlara sahip olan fotoğraflar, sahip olmadıklarından daha iyi performans gösterir), aynı zamanda daha ilgi çekicidir - yani daha çok beğeni ve takipçi anlamına gelir. Bu yazılarda yer alan kişilerin fotoğraflarda etiketlenmesi, onların (ve takipçilerinin) görme şansını arttırıyor - daha fazla etkileşim anlamına geliyor.

19. “Bir arkadaşınızı etiketleyin” yayınları

Endüstriniz, markanız ve ürününüzle ilgili hoş içerikli içerik yayınlamak, Instagram'da daha fazla beğeni elde etmenin en ilgi çekici yollarından biridir. Konu herhangi bir şey olabilir - başkalarının beğenebileceği ürünler, komik videolar veya notlar. Örneğin, en son ürününüzün bir fotoğrafını CTA ile “bunun gibi bir arkadaşınızı etiketleyin!” Gibi bir şey yazabilirsiniz. Bu, markanızın farkındalığını çoğundan biraz daha organik olacak şekilde yayar.

20. Gönderme teklifleri

Instagram beğeni hilesi Instagram'da yayınlanacak farklı içerik fikirlerini düşünmek zor bir görev olabilir. Gördüğüm en ilgi çekici içerik formlarından biri tırnak. Tırnaklar genellikle temiz bir arka plan üzerinde net metin olarak gönderildiğinden, dikkat çekici ve okunması kolaydır. Takipçilerinize sevindirilebilir alıntılar göndermek, onları meşgul etmenin harika bir yoludur; bu, Instagram'da daha fazla beğeni almanın kolay olduğu anlamına gelir. “[Topic]” hakkında alıntılar için yapılan hızlı bir Google araması size harika bir materyal - ya da kendinizinkini yazın!

21. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği yayınla

Instagram beğeni hilesi Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, aktif bir sosyal medya mevcudiyeti sağlamanın avantajlarından biridir. Sosyal medyada aktif olan markaların hayranları olan insanlar, genellikle bu markalarla ilgili içerik yayınlarlar. Bu fotoğrafları beğenmek veya yorum yapmak yerine, fazladan birkaç dakika ayırın ve fotoğraflarını tekrar yayınlayarak onlara kredi verin. Bu, gerçek bir içerik türüdür ve diğer kullanıcıları da kendi içeriklerini paylaşmaya teşvik eder - daha çok hoşlanmanızı sağlar ve Instagram sıranızı doldurmanıza yardımcı olur.

22. Popüler fotoğraflar hakkında yorum yapın

Keşfetme feed'iniz, etkileşim kurulacak yeni içerik bulmak için harika bir yoldur. Sektöre özel hesapları takip ederseniz, bunun alakalı içerikle dolu olduğunu göreceksiniz. Popüler mesajları bulun ve bunlara yorum yapın - sadece kısa, basit olanları yapın! Bu yayınla meşgul olan diğer kişiler (orijinal posterle birlikte) yorumunuzu örecek ve bu, profilinizi ziyaret ederek markanız hakkında daha fazla bilgi edinmelerine neden olabilir - yani daha fazla erişim, katılım ve beğeniler.

23. Daha fazla insan izleyin

Basit! Sektörünüzdeki, ürününüzle ilgili konular hakkında ilginç fotoğraflar çeken kişileri bulmak için keşif özet akışınızı kullanın. Bu kişilerle etkileşime gir (onları takip et, gönderileri ve yorumları gibi) ve çoğu zaman seni takip ettiğini ve fotoğraflarına ilgi duyduklarını göreceksin. Günde birkaç yeni hesabı takip etmek iyi bir uygulamadır - bu aynı zamanda kendi takipçi sayınızı desteklemenize yardımcı olur, yani hesabınız gelecekteki ziyaretçiler için daha güvenilir görünür.

24. Tutarlı bir şekilde yayınla

Bu önemli bir şey gibi görünmeyebilir, ancak tutarlı bir içerik kuyruğunu korumak, Instagram'da daha fazla beğeni kazanmanıza yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir. Bunun gibi çalışır: Sürekli olarak yayınlamak, mevcut takipçilerinize sürekli olarak ilgi duyduğunuz ve daha fazla takipçi kazandığınız, büyümeye devam ederken belli bir katılım seviyesini sürdürmenize yardımcı olduğunuz anlamına gelir. İçerik göndermeden uzun süre devam etmek, mevcut takipçilerinizin sizi izlemesine neden olabilir ve gelecekteki yayınlarda aldığınız etkileşimi azaltır. Bunun riskini en aza indirmek için, en az birkaç günde bir posta gönderdiğinizden emin olun.

25. Yüksek trafik saatlerinde yayın

Takipçilerinizin çoğu Instagram'dayken bir gönderiyi paylaşma, görme şansını artırır, böylece beğenme şansını artırır. Bu, karmaşık bir etkiye sahiptir, çünkü Instagram beslemesi artık kronolojik değildir - çok sayıda etkileşime sahip bir fotoğrafa sahip olmak, diğer takipçilerinizin yayınlarında gösterilme olasılığını artırır, bu da gönderilerinizde daha fazla beğeni anlamına gelir.

26. Bir soru sorun

Instagram beğeni hilesi Çok sayıda ilgi çekici Instagram gönderisinde tonlarca fark edeceğiniz bir eğilim, başlığın bir sorudur. Fotoğraf başlıklarıyla ilgili bir soru (fotoğrafla ilgili, elbette) daha ilgi çekicidir ve fotoğraf görüntüleyenlerinizin düşünmesini sağlar. Zaten yorum yaparak bir yayına girmiş kişilerin de beğenmesi çok daha muhtemeldir - bu, Instagram fotoğraflarınızda daha fazla beğeni kazanmanıza yardımcı olabilecek alışılmış bir şeydir.

27. Trend konularını aktif hale getirin

Instagram beğeni hilesi İnterneti tarayan bir eğilim her zaman vardır. İster en son meme, Facebook videosu, isterse haber öğesi olsun, bu şeylerin her biri, işletmeniz için kaldıraç yapma ve daha fazla Instagram beğeni üretme fırsatı sunar. Bu şeylerle ilgili içeriği, markanızın yanı sıra (genellikle) hoş, eğlenceli ve aklı başında bir içerik oluşturmak için içerik yayınlayın.

28. İndirimler ve promosyonlar yayınlayın

Instagram beğeni hilesi Instagram takipçilerinizi satışa dönüştürmenin en iyi yollarından biri, sayfanızda satış promosyonları yayınlamaktır. “Bu hafta% 30 indirim!” Gibi bir şey söyleyen metinle çekilmiş basit bir ürünün okunması kolaydır ve insanlar bunu hatırladıklarından emin olmak için sık sık tasarruf edecek ve beğeneceklerdir. Bir adım daha ileri gidebilir ve “bize mağazada bizi takip ettiğinizi ve bir sonraki satın alımınızdan% 30 indirim alın” dır. Bu, takipçi sayınızı artırır, bu da gelecekte bu insanlardan daha fazla beğeni kazanacağınız anlamına gelir.

29. Instagram Stories Kullanın

Instagram beğeni hilesi Hikayeler, Instagram’ın doğrudan Snapchat Story yarışmacısı. Kullanıcıların yalnızca 24 saat süren platforma canlı güncellemeler göndermelerini sağlar. Instagram platformunun daha az “cilalı” bir parçası - bu daha tuhaf, daha az mükemmel içerik için kaldıraç sağlayabileceğiniz anlamına gelir. Hikayenizde yeni promosyonları, çalışanlarınızı veya işinizin diğer ilginç kısımlarını vurgulamayı düşünün.

30. Instagram Canlı

Facebook gibi, Instagram da insanların geçimini sağlamak için son zamanlarda Live platformunu başlattı (görkemli dikey videoda). Instagram Live'ı kullanmanın ilgi çekici bir yolu, hayranlarınızın ve takipçilerinizin işletmeniz, markanız ve ürünleriniz hakkında sorular sorabileceği bir soru ve cevap barındırmaktır. Soru ve cevaplarınızla ilgili bilgileri, yayınlanmaya başlayacak günlerde yayınlayın, böylece insanların farkında olmasını sağlayın - eğer insanların ortaya çıkacağından emin değilseniz, yayın sırasında verilen bir indirim veya ödülün olacağına işaret ederek Canlı izleyicilerinizin artmasına yardımcı olabilir .

Sonuç

Instagram'da daha fazla beğeni edinmenize yardımcı olacak 30 fikir, strateji ve ipucu var. Bu makaleyi, sizden, günün sonunda, Instagram'ın bir makyaj ölçüsü olduğunu hatırlamanızı isteyerek bitirmek istiyorum. Kendinizi sıcak ve bulanık hissetmenize neden olabilirler, ancak nadiren doğrudan işiniz için satış haline gelirler. Takipçilerinize etkili bir şekilde pazarlama yaparak elde ettiğiniz bağlılığı arttırın - Instagram, para kazanmaya çalışmak için fazla çaba göstermiyorsanız, işiniz için bir anlam ifade etmiyor. İyi şanslar, Gramerler!