Instagram, 2016 yılında Business Profiles'ı tanıttı. O zamandan beri birçok işletme Instagram hesaplarını kişisel bir profilden bir işletme profiline geçirmeyi seçti.

Değişiklik kaçınılmaz görünüyordu, Instagram şimdi Facebook'a ait. Birçok yönden Instagram, görsel öğeyi vurgulayan Facebook'un bir uzantısı olarak hareket ediyor ve bu özellikle işletme hesapları ve reklamcılık için geçerli.

Yine de bu değişikliğe karşı bazı dirençler var. Birçok işletme, kişisel Facebook profillerine kıyasla Facebook sayfalarının organik erişiminin daha düşük olduğunu fark etti. Aynı şey Instagram için de olabilirdi. Ancak pratikte, Instagram İşletme Profiline bağlı bir Facebook İşletme Sayfasından daha fazla etkileşim olduğu görülmemektedir. Instagram Hesabınız üzerinden kaliteli gönderiler paylaşmaya devam ederseniz, organik erişimde herhangi bir azalma olup olmadığını görmeniz olası değildir.

Bu, işletmeniz için bir Facebook Sayfası kullanmaktan kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez, çünkü Instagram işletme profili oluşturmak için bir Facebook sayfası gereklidir.

Ancak, bir işletme profiline geçtiğinizde iki özelliği kaybedersiniz:

  1. Artık Hesabınızı gizli yapamazsınız
  2. Birden çok Facebook profiline bağlanma yeteneği - bunun yerine Instagram hesabınızı işletmenizin Facebook sayfasına bağlarsınız

Gerçekte, bu özellikler kişisel bir hesap için değerli olsa da, bir iş hesabı için herhangi bir kullanımı yoktur, Eğer olsaydı muhtemelen satın almak isteyen çok az kişi olurdu, bu yüzden muhtemelen Instagram onları kaldırdı.

Bir Instagram hesabı kullanmanın nedenleri, bir işletme için genellikle bir bireyden - hatta bir soliter girişimciden - çok farklıdır. Kişisel Instagram hesabınızı, hayatınızında yaşadıklarınızı arkadaşlarınıza ve ailenize göstermek için kullanırsınız. Bir işletme, bir kitle oluşturmaya ve müşteriler kazanmaya yardımcı olmak için Instagram hesabını kullanır. Eğer iş yapıyorsanız, yine de iş dışı faaliyetleriniz için kişisel bir hesap açmak isteyebilirsiniz.


Kişisel Profilinizi Bir İşletme Profiline Değiştirme


Instagram İşletme Profili Çalıştırmanın Yararları

1. Instagram Analizlerine Erişim

Instagram, ortalama bir Instagram kullanıcısı için analiz ve performans istatistiklerinde çok az şey sağlar. Bu eskiden işletmeler için bir sorundu, bu yüzden işletmeler ve ileri düzey kullanıcılar için Instagram Insights'ı oluşturdular.

instagram insights

Instagram Insights, işletmelere hesapları ve gönderilerinin performansı hakkında bilmeleri gereken tüm verileri sağlar. Hangi içeriğin işe yarayıp neyin yaramadığına dair fikir edinmenize yardımcı olur. Size ilgi duyanların resmini oluşturmanıza yardımcı olmak için takipçileriniz hakkında bilgi verir.

Instagram Şifresiz İzlenme

Instagram üzerinde geçen haftaki performansınızı gösterir - takipçi sayısındaki değişiklik, gönderi sayısı, gösterim sayısı, erişim, profil görünümleri, web sitesi tıklamaları ve e-posta tıklamaları.

Ardından, takipçilerinizin cinsiyetlerini, yaşlarını, şehirlere ve ülkelere göre konumlarını ve en aktif olduklarını gösteren ayrıntılı demografik özelliklerini sunar.

Instagram Insight ayrıca geçmiş yayınlarınızı iki yıla kadar ayarladığınız bir süre boyunca katılım ve gösterimlerle görüntülemenize olanak tanır.

Instagram Takibi Bırakanlar Nasıl Görülür? Uygulama Önerisi


2. Bir İletişim Butonu Ekleme Yeteneği

İşletme Profili olan hesaplar için izin verilen yararlı bir ek, profilinize bir iletişim butonu ekleme yeteneğidir. Birisi düğmeyi tıkladığında, size e-posta gönderebilecekleri, sizinle bir telefon görüşmesi yapabilecekleri veya konumunuzu gösteren bir haritaya gidebilecekleri şekilde ayarlayabilirsiniz.


3. Sektörünüz Profilinizde Gösterilecek

Facebook sayfanızı oluşturduğunuzda, işletmenizin faaliyet gösterdiği sektörü seçmeniz istendi. Böylece, Instagram İşletme Profilinizi Facebook sayfanıza bağladığınızda, bu bilgiler Instagram profilinize geçer. İleride ihtiyaç duymanız halinde bu bilgileri doğrudan Instagram içinden değiştirebilirsiniz.


4. Instagram Hikayelerine Bağlantı Ekleme Becerisi

Instagram ile ilgili en sinir bozucu şeylerden biri, pazarlama açısından, genellikle tıklanabilir bağlantıları kullanamamanızdır. Kişisel bir profil işletiyorsanız, kullanabileceğiniz tek bağlantı profilinizdedir.

Ancak Instagram Hikayeleri başka bir seçenek sunuyor. Kısa süre önce Instagram'da 10000 Takipçi Olmadan Hikayeye Link Ekleme'yi işlemiştik. Bazı Instagram hesapları için kullanışlı bir seçenek, Instagram hikayenize bir URL ekleme yeteneğidir.

İstatistiklere göre satın alma niyetinde olan kullanıcıların %75'i bir gönderi ya da ürün gördükten sonra DM göndermek yerine bir buton ararlar. Hikayeye link eklemek burda değerli oluyor.

Bununla birlikte, Instagram Hikayeleri'ne bağlantı ekleme yeteneği tüm işletmeler tarafından kullanılamaz. Instagram'ın bu özelliğe erişebilmesi için 10.000 takipçiye sahip bir iş profilinizin olması gerekir.(Yukarıda linklediğimiz blogumuzda paylaştığımız IGTV methodu hariç)


5. Instagram'da Reklam Verebilir ve Gönderilerinizi Tanıtabilirsiniz

Instagram gönderilerinizi tanıtmak ve platformda reklam vermek için bütçeniz varsa, bir İşletme Profili açmanız gerekir.

Bu, Facebook ve Instagram arasındaki bağlantının açık olduğu başka bir alandır. Reklamlarınızı Facebook'ta oluşturursunuz ve reklamınızın nereye yerleştirilmesini istediğinizi siz seçersiniz. Instagram, Facebook'un size sunduğu seçeneklerden biridir - diğerleri Facebook ve Messenger'da çeşitli konumlardır.


Influencerlar Genellikle İşletme Hesapları Açarlar

Oldukça az sayıda kişi, gerçekten bir işletme yürütmese de işletme hesaplarını kullanmayı seçer. Instagramming'lerini ciddiye alıyorlar ve iş bazında yönetiyorlar.

Influencerlar aşağıdakileri oluşturmak ve katılımlarını artırmak istemektedir. Bir Instagram Business Profile tarafından sunulan ek araçlar ve bilgiler, takipçi kasmalarına yardımcı olur. Ayrıca, influencerların birlikte çalıştıkları markalarla paylaşmaları için daha fazla bilgi sağlar.

İyi influencerlar da Instagram Hikayeleri ile sihir yapabilir ve bir marka adına çalışırken URL ekleyebilmeleri de ek bir avantajdır.


İşletme Hesabı Nasıl Açılır? Kişisel Profil Nasıl Çevirilir?

Kişisel Instagram hesabınızda profil sayfanıza gidin ve Ayarlar simgesine (dişli çark simgesi) tıklayın. Seçenekler listenizi aşağı kaydırın ve İşletme Profiline Geç bağlantısına dokunun. Hesabınızı Gizli Hesap olarak ayarlamadığınızdan emin olun.

 

instagram işletme hesabına geçme

Ardından, Facebook profilinizi ve bağlanmak için bir Facebook Sayfasını isteyecektir. İlgili bilgileri doldurun. Facebook sayfasının yöneticisi olmanız gerekecek. - Artık Facebook sayfası olmadan da açabilirsiniz! -

Instagram daha sonra iş iletişim bilgilerinizi isteyecektir. Bunları müşterilerinizin görmesini istediğiniz gibi yazmayı unutmayın. Bu, işletme e-posta adresinizi, telefon numaranızı ve adresinizi içerir.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra resmi olarak bir Instagram İşletme Profiline sahip olursunuz.

Nihayetinde, İş Profilleri, mesajınızı kendiniz teslim etmek isteyen bir işiniz ya da takip ve katılımınızı oluşturan bir etkileyici olup olmadığınız Instagram'da daha iyi bir pazarlama deneyimi sunar.