Instagram hikayelerinizin bir not defterinde ayrık karalamalar gibi görünmesini istemezsiniz. Hikayelerin uyumlu ve göz alıcı olması gerekir. Ve insanlara güzel görüntüler sunmak adına olabildiğince çok dışarı çıkmanız  gerekiyor.

 

Dolayısıyla, hikayeleri planlama ve zamanlama, çokça takipçi edinmenin önemli bir bileşenidir. Kitleyi, hikayelerinizin düzenli olarak incelenmeye değer olduğu konusunda ikna edin. Ve markanızı düzenli bir hızda yükseltmek için yeterli içeriğe sahip olduğunuzu.

 

Anahtar hikayelerin planlanması ve programlanmasıdır. Dışarıdan zahmetsiz görünebilir, ancak zor olabilir. Bununla birlikte, süreci doğru hale getirmek önemlidir - bu stratejiler takip ve etkileşimi artırabilir.

 

 

İkna Edici Hikayeleri Planlamak için Yaratıcı İpuçları

 

 

Pantolonunuzun sineklik instagramı mısınız? Bu teknik, arkadaşlarınız ve aileniz için sıradan mesajlar için iyi çalışabilir. Ancak markanızın planlama departmanında daha dikkatli düşünülmesi gerekebilir. Hikayeleri planlamak için bu ipuçlarından ve tekniklerden bazılarını kullanmayı deneyin:

 

 

 

1. Şablonlarla Birleştirin

 

Vücudunda yaratıcı bir kemik yoksa şanslısın. Şablonlar, üstlenmek istediğiniz hemen hemen her yaratıcı çaba için açılır. Buna Instagram hikayeleri de dahildir.

Basit bir sürükle ve bırak tasarımı kullanmak size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda hikaye stilini birleştirmeye de yardımcı olur. Bu tutarlılık markanızın öne çıkmasına yardımcı olabilir. Tekdüzen düzenleme, kitle tarafından kolayca tanınabilen benzersiz bir stil sergilemeye yardımcı olur.

 

 

2. Harekete Geçirici Mesajınızı Dengeleyin

 

Bir harekete geçirici mesaj kullanmak takipçilerinizin katılımını sağlayabilir. Ancak agresif ya da satışçı gelmemeye dikkat edin. Genel olarak Instagram hikaye tonu eğlenceli, ilham verici ve hafif olmalıdır. Yani yapmak istediğiniz son şey, sürekli atış yaparak onu bombalamak.

 

Bunun yerine, GIF'leri aramalarınızla birleştirmek gibi eğlenceli öğelerle ince bir denge kurmaya çalışın. Tabii ki, iş ve pazarlama stratejinize mümkün olduğunca bağlı kalmak istiyorsunuz. Ancak, hikaye anlatımı ile daha fazla satış veya takipçiyi dengede tutmaya çalışın.

 

 

3. Selfie Stili Videolarla Kişiselleştirin

 

Markanın arkasındaki insanlar kimler? Seyirciler kimi takip ettiklerini bilmekten hoşlanır. Bu yüzden birkaç selfie tarzı videoyla sahnelerin arkasında bir önizleme yapın.

 

Örneğin, kısa bir selfie videosu aracılığıyla yeni ekip üyelerini tanıtabilirsiniz. Veya yeni bir konum veya etkinlik gösterebilirsiniz. Bunlar, yakışıklı olmanın ve daha fazla etkileşimi teşvik etmenin hızlı yoludur.

 

 

4. Canlı Yayına Geçin

 

Birçok Instagram kullanıcısı ses açıkken video izliyor. Öyleyse neden bundan faydalanmıyorsunuz? Etkinlikleri sergilemek için hikayelerinizde canlı video klipler kullanın. Kliplerden önce ve sonra, sahne arkası görünümleri veya kısa bir röportaj çekin.

 

Takipçilerinizi dahil ederek markanızı insancıllaştırmaya yardımcı olun. Canlı kliplerinizin paylaşılabilir snippet'lerini göndererek FOMO'yu (Fear of Missing Out) tetikleyin.

 

 

5. Yavaş Açığa Çıkarıyor

 

Özel bir etkinliğiniz veya konferansınız var mı? Neden izleyicileri yavaş açığa vurmayalım? Bir konuşmacının baş harfleri veya bulanık bir sanatçı resmi gibi teaser ipuçlarıyla etkinliğe giden hikayelerinizi biberleyin.

 

 

6. Flaş Satış

 

Flaş satışı ile aciliyet duygusu yaratın. Instagram hikayeleri kaybolmadan önce 24 saatlik bir ömre sahiptir. Hikaye ve satış kaybolmadan önce özel biletler veya sınırlı sayıda ürün ile FOMO hissi yaratın.

 

 

7. Instagram Devralma

 

Başkalarının özel etkinliğinize veya markanıza dikkat etmesini istiyorsanız, bir Influencer devralma işlemine ev sahipliği yapmayı düşünün. Sanatçılar, satıcılar, sponsorlar ve yerel etkileyicilerle ortak olun. Onları marka elçilerinizden biri yapın ve hesabınızda hikaye oluşturmaya teşvik edin. Ya da onlar için yapabilirsin.

 

Bu tür Instagram alımı, normalde erişemeyeceğiniz takipçilere ulaşabilir. Ve büyükelçiye de ek bir maruziyet veriyor.

 

 

8. Sorgulayan Zihin için Q'n'A'lar

 

Bir Q'n'A hikayesi yapmak, takipçileri bir etkinlik hakkında bilgilendirmenin harika bir yoludur. Özellikle aynı soruları içeren doğrudan mesajlar alırsanız. Bir video veya resim formatı kullanmayı düşünün ve en popüler soruları cevaplayın.

 

 

 

9. Yarışmalar! Yarışmalar! Yarışmalar!

 

Kim bir yarışmayı sevmez? Takipçilerinizi etkinliğiniz hakkında konuşmaya teşvik edin. Etkinlik hashtag'ini içeren bir yarışma yapın veya etkinliğin giriş tutamacını etiketleyin. Hikayelerinizdeki kazananları da etiketleyerek buzz oluşturmayı unutmayın.

 

 

 

Hikayelerinizi Planlama

 

 

Artık hikayelerinizi planladığınıza göre, onları planlamanın zamanı geldi. Programlamanızın tam kontrolünü tutmak istiyorsanız veya nakit sıkıntısı çekiyorsanız, programlamayı kendiniz takip edebilirsiniz.

 

Hikayelerinizi ve ne zaman yayınlamak istediğinizi takip etmek için bir e-tablo veya madde işareti günlüğü kullanın. Bir ekiple işbirliği yaparsanız bu yöntem anlamlı olabilir. Çevrimiçi ve başkaları tarafından erişilebilen bir e-tabloya sahip olmak, bir uygulamayı kullanmaktan daha mantıklı olabilir.

 

Ayrıca, bazı Instagrammers yayınlarını, zamanlamalarını ve analizlerini izlemek için bir takvime sahip özel bir bağlayıcı tutar . Ayrıca maket ve etkinlik broşürü bilgilerini aynı yerde tutabilirsiniz.

 

Bir hikaye yayınlamanın zamanı geldiğinde, bu tekniği kullanarak manuel olarak yapmanız gerekecek. Ancak, bütçeye uygun ve verimli bir yayınlama programınız yoksa ideal olabilir. Veya işletmenizin buna adanmış bir kişisi varsa.

 

 

 

Uygulamalar ve Ücretli Hizmetler Hakkında Son Bir Düşünce

 

 

Planlama ve planlama ihtiyaçlarınız için bir uygulama da indirebilirsiniz. Bazı uygulamalar planlamaya yardımcı olur ve uygun sürükle ve bırak şablonları ile birlikte gelir. Diğerleri ne yapacağını ve ne zaman yayınlayacağını tahmin ederler.

 

Ancak, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, bu uygulamalar ve hizmetler pahalı olabilir. Ayda sınırlı gönderiye sahipseniz, ihtiyaçlarınıza uygun ücretsiz bir plan bulabilirsiniz. Aksi takdirde, bu kolaylık için aylık bir harcama eklemeyi bekleyin.

 

Son olarak, bir uygulama kullanmanız gerektiğini söyleyen hiçbir şey yoktur. Tabii, gönderimi kolaylaştırır. Ancak, yaratıcı sularınız bir şeyleri manuel olarak yaptığınızda daha iyi akarsa, popüler düşüncenin sizi sallamasına izin vermeyin.

 

Bazı insanlar uygulamalar ve hizmetler ile iyi çalışır, bazıları ise işe yaramaz. Her marka farklı olsa da, ihtiyaçlarınıza en uygun yöntemi seçin.