Neyse ki, algoritma çok büyük bir sır değil. Gerçekten sadece kullanıcıların ne görmek istediğini belirleyen ve bu yayınları önceliklendiren bir yapay zeka.

Bu, algoritmayı yayınlarınızın insanların Instagram'da aradığı içerik türünü içerdiğine ikna etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Bu makalede, algoritmanın nasıl çalıştığını ve bu bilgiyi daha fazla Instagram video görüntülenmesi elde etmek için nasıl kullanacağımızı ele alacağız.

Spoiler uyarısı: Instagram algoritmasını alt etmek ve daha fazla görüntülenme almak, takipçi kitlenizin ne istediğini anlamakla ilgilidir.

Şifresiz Instagram Video Görüntülenme Hilesi

Instagram Algoritması Nedir?

Algoritma, bir sorunu çözmek için tasarlanmış yazılım mantığıdır. Zaten ders kitabı tanımı da bu.

Bu durumda, Instagram, kullanıcılara görmek istediklerini göstermek için bir algoritma kullanır .

2016'da Instagram'ın kurucu ortağı Kevin Systrom algoritma hakkında şunları söyledi : “Instagram kullanıcıları genel olarak paylaşılan gönderilerin %30unu görecek kadar Instagramda bulunurlar. Algoritmanın amacı en iyi 30%'u gördüklerinden emin olmak.”

O zamandan beri işler değişti. Hikayelerimiz var. Satın alınabilir reklamlar. IGTV.

Ve elbette, Zuckerberg şimdi 'Facebook'la birlikte Instagram'ı yönetiyor ve iki sosyal dev bir reklam portalını ve kitle bilgilerini paylaşıyor.

Son on yılda, Instagram'ın algoritması biraz farklı öncelikleri yansıtan bir dizi güncellemeden geçti.

Bugün, yeni algoritma bu tespiti yapmak için aşağıdaki üç “temel faktör” ile altı faktör kullanmaktadır:

  • Kullanıcı ilgi alanları - Instagram, benzer içeriğe sahip geçmiş davranışlarınıza dayanarak hangi yayınları görmek isteyebileceğinizi tahmin eder.
  • Zamanındalık - son gönderilere eski gönderilere göre öncelik verilecektir.
  • İlişki - diğer kullanıcıların yayınlarına düzenli olarak yorum yapmak veya etiketlemek, onları “arkadaşlarınız ve aileniz” kategorisine koyacaktır.

Örneğin, gerçekten balıkçılıkla ilgili kullanıcılar , yemlerinin üstünde balık tutma fotoğraflarını, yıllardır konuşmadıkları uzak akrabaların aile fotoğraflarından daha fazla göreceklerdir. İşte bu algoritma.

Instagram insanların neyi seveceğini nasıl belirler? Çevrimiçi geçmişlerine bakar.

Yukarıdaki örneğe devam etmek için, bir kullanıcı balık tutma fotoğraflarında sürekli olarak “Beğen” i tıklıyorsa, algoritma daha fazla balık tutma fotoğrafı görmek istediğini belirleyecektir.

Özetlemek gerekirse, Instagram'ın algoritması, insanların gerçekten ne görmek istediğini belirlemek için kullanıcı davranışını değerlendirir. Oradan, platform bu ilgi alanlarıyla hizalanan içeriği yayınlarının en üstüne taşır.

Instagram'ın algoritmaları, kullanıcıların feed'lerinde ne gördüğünü belirlemek için aşağıdaki sıralama sinyallerine de bakar; bu “ikincil faktörlerin” yukarıda belirtilen üç kadar ağır olmadığına dikkat edilmelidir.

  • Kullanım sıklığı - Uygulamayı kullanan kişiler, yalnızca ara sıra kullanan kişilerden daha fazla içerik görür.
  • Takipçi sayısı - Çok sayıda hesabı takip eden kişiler geniş bir içerik kesiti görme eğilimindedir. Öte yandan, yalnızca birkaç hesabı takip eden kişiler, takip ettikleri hesapların her birinden daha fazla içerik görür.
  • Oturum süresi - Uygulamada bolca zaman harcayan kullanıcılar, içeriklerini kaydırmaya devam ederken en üstte yer almayan yayınları yakalayacaklarından daha fazla içerik bulacaklardır.

Daha fazla görüntülenme için Video görüntülenmesi satın alın!

1. Başlığınız, Biyografiniz ve Profilinizle ilgili bir izlenim bırakın Pic.

Görünüşün önemli olmadığı kadarıyla, gerçek şu ki, biyografiniz - siz veya markanız olsun, insanların Instagram'da ilk gördüğü şeydir. Biyografiniz, markanız hakkında henüz bilgi sahibi olmayan yeni kitlelerin ilgisini çekebileceğiniz platformdaki birkaç alandan biridir.

2. Instagram (ve Takipçileriniz) Kimlik Bilgilerinizi Gösterin

İken biz genellikle konuşmak yönergeleri “EAT” , Google'ın algoritmaları hack siz de onu kendi Insta kesmek yardımcı olabilir Sosyal medyada uzmanlık, yetki ve güven kucaklayan bağlamında.

Takipçilerinize, girişimci / etkileyici / düşünce lideri türleri için kim olduğunuza bir göz atın; bu, kitlelerin sizi başka bir kişiyi neden dinlemeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı olacak kişisel başarıları paylaşmak anlamına gelebilir.

Daha büyük markalar için bu, görevinizi, değerlerinizi ve benzersiz değer teklifinizi sergileme şansınızdır.

Her iki durumda da - e-ticaret mağazası veya solo-preneur, büyük kutu veya ilham verici hoparlör olsun, Instagram algoritmasını yenmenin en iyi yollarından biri becerilerinizi ve deneyiminizi ön plana çıkarmaktır.

Unutmayın, nihai hedefiniz hedef kitlenize hesabınızla ilgilenmek için bir neden sunmaktır - ve markanızı genişleterek (kişisel ya da değil).

Başka bir deyişle –kilerin hepsi kendinizle övünmek için bir bahane gibi görünse de, Insta kitlesini optimize etmek tıpkı SERP'ler için optimize etmek gibidir — kullanıcı deneyimi önce gelir. Markanız neden alakalı? Ne önerirsiniz? Nasıl eşsiz?

3. Emoji Sanatında Ustalaşın

Emoji tam olarak bu sihirli mermi Instagram hack değil, ama doğru yapıldığında, özellikle kimlik bilgileriniz ve başarılarınızla birleştiğinde, bu tekrarlanabilirlik faktörü için harikalar yaratabilirler.

Hem alanınızı parçalayan bir tasarım öğesi hem de düz metni izleyiciler için daha ilgi çekici hale getirme fırsatı olarak işlev gördüklerinden bunları biyografinize eklemeyi deneyin.

Bu çok açık görünebilir, ancak "marka odaklı" tüm öğeler gibi, biyografinizde, Hikayelerinizde veya reklamlarınızda kullandığınız emojilerin kopyanın geri kalanıyla eşleştiğinden emin olun.

İlişkisiz bir mesajla birlikte rastgele emojiler göndermenin sınırda olduğu eski günlerin ötesine geçtik. Bugün, emoji, mizahınızı, zekânızı ve hatta bir tuhaflık duygusunu ifade etmek için başka bir kanalı temsil ediyor (jüri onay işaretinin veya Apple Watch emojisinin tuhaf olarak nitelendirilip nitelendirilemediğine rağmen).

4. Takipçileriniz Çevrimiçi Olduğunda Instagram Mesajlarını Yükleyin

Instagram'da bazı harika içerikler yayınlanıyorsa ve hiç kimse çevrimiçi olarak etkileşimde bulunmayacaksa, gerçekten orada mı?

Kesin kim bilir. Ancak, Instagram algoritmasını sorduysanız, sağlam ve yankılanan bir “HAYIR” alırsınız.

Bu nedenle, takipçileriniz çevrimiçi olma olasılığı yüksek olduğunda içerik yayınlamak önemlidir.

Instagram, ilk önce yayınınızı takipçilerinizin küçük bir yüzdesine gösterecektir. Ortalama postanızdan daha fazla etkileşim oluşturuyorsa, kullanıcı feed'lerinde önceliklendirilmesini bekleyebilirsiniz. Daha az katılım alırsa, daha düşük önceliğe sahip olacaktır.

Dolayısıyla, yalnızca birkaç kullanıcınızın çevrimiçi olduğu bir zamanda gönderiyorsanız, katılım açısından size karşı bir ihtarla başlıyorsunuz demektir. Yayınınızın insanların yayınlarının üst kısmına aktarılması olası değildir.

Öte yandan, kullanıcılarınızın aslan payının çevrimiçi olduğu bir zamanda yayın yaparsanız, etkileşim alma şansınız daha yüksektir. Bu olduğunda, daha fazla gösterim bekleyebilirsiniz.

Tabii ki, bu tavsiye şu soruyu gündeme getiriyor: takipçilerinizin çevrimiçi olduklarını nasıl anlıyorsunuz?

Bu soruya cevap vermenin birkaç yolu vardır (BTW: Bir süre önce Instagram yayınlarına bir mesaj yazdım. Daha fazla bilgi arıyorsanız kontrol edin .):

  • Instagram analizlerine bakarak başlayın . Instagram yayınlarınız son birkaç ayda nasıl bir performans sergiledi?
  • Angajmanlarınızın çoğunu elde ettiğinizde zaman bloğu var mı? Öyleyse, takipçilerinizin o sırada çevrimiçi olduklarının iyi bir göstergesi.
  • Ayrıca sağduyunuzu kullanın. Bir B2B markasıysanız, takipçilerinizin çoğunun çalışma saatleri içinde çevrimiçi olamayacak kadar meşgul olduğunu görebilirsiniz. İşten eve döndüklerinde saat 18: 00'den sonra Instagram'a göz atabilirler. Bu sizseniz, IG içeriğinizle kimin ilgilendiğini, bunun diğer platformlarla nasıl karşılaştırıldığını ve Instagram'ı zamanınızın en iyi kullanımı olarak görmenizi öneririm.
Instagram algoritması

Squarelovin gibi araçlar, kitleniz için en iyi paylaşım zamanlarını gösterir.

Öte yandan, bir B2C işletmesi yürütüyorsanız, bazı müşterilerinizin iş yerinde yavaş zamanlarda Instagram'a göz attığını biliyorsunuz.

Instagram'da yayınlamak için en iyi zamanlarla ilgili genel önerileri de takip edebilirsiniz . Bununla birlikte, çeşitli sosyal medya kanallarında yayınlanmak için en iyi zamanlar hakkında fikirlerin büyük ölçüde değiştiğini unutmayın.

Son olarak, takipçilerinizin ne zaman çevrimiçi olduğunu belirlemenin en iyi yollarından biri bir araç yardımıdır. Squarelovin Instagram içgörüleri sunmanın en iyilerinden biridir.

5. Popüler İçeriğe İkiye Katlayın

Üstte kalmanın en iyi yollarından biri, insanlara istediklerini vermektir.

Başka bir deyişle, takipçilerinizin görmek istediği içerik türünü yayınlayın .

Bunu yaptığınızda, etkileşim almanız neredeyse garantilidir. Ve bu olduğunda, Instagram'ın yayınınızın insanların yayınlarının başına öncelik vermesini bekleyebilirsiniz.

Ancak insanların ne tür içerikleri seveceğini nasıl anlarsınız? Kendi yayınlarınızın geçmişine bakabilirsiniz.

Eğer varsa Instagram üzerinde İş Profili , o zaman Instagram Insights erişebilir. Bu bilgiler, takipçilerinizin görmek istedikleri içerik türü hakkında size değerli bilgiler verecektir.

Instagram algoritması

Analizlerinizi görüntülemek için İşletme Profilinizin sağ üst köşesindeki çubuk grafik simgesine hafifçe vurun.

Yayınlar'ı tıklayın ve tüm yayınlarınızı geçen yıl veya son 6 ay içinde katılımla filtreleyin.

Bu yayının üstünde, en yüksek etkileşimi elde eden yayınları görürsünüz. Feed'te ilerleyin ve ortak temalar arayın.

Belirli yayın türlerinin diğerlerinden daha fazla etkileşim sağladığını görürseniz, “İnsanlar ne istiyor?” soru. Daha önce iyi performans gösteren içerik gibi daha fazla içerik yayınlayın.

6. Instagram'da Daha Fazla Görüntüleme İçin Instagram Hikayeleri Yayınlayın

Snapchat gibi, Instagram hikayeleri de tüm öfke haline gelen kaybolan fotoğraf ve videolar.

Aslında o kadar popülerler ki, 2017'de 300 milyondan fazla aktif günlük kullanıcıyla övünüyorlardı. Bu selefi Snapchat'ten bile daha fazlası!

Instagram hikayeleri , takipçilerinizle bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Katılım için çeşitli fırsatlar sunarlar:

  • Anketler
  • Çıkartma
  • Konum etiketleri
  • Hashtag'ler

Temel olarak, algoritma standart yazılar için olduğu gibi hikayeler için de aynı şekilde çalışacaktır.

Bununla birlikte, Instagram Hikayelerinin popülaritesi ve katılım için ek bir fırsat olmaları nedeniyle, özet akışlarındaki genel sıralamanıza yardımcı olacaktır.

Instagram Hikayelerinizden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi için kılavuzumun tamamına göz atın .

7. Canlı Video ile Instagram İçin Daha Fazla Görüntüleme Alın

Instagram Hikayeleri gibi, canlı videolar da etkileşimi artırmanın ve daha fazla görüntüleme almanın başka bir yoludur.

Takipçilerinizle olması gerektiği gibi bağlantı kuruyorsanız, büyük olasılıkla canlı bir videoya dönüştürülmeyi bekleyen bir sürü konunuz var.

Yorumlarınıza ve takipçilerinizin en çok etkileşime girdiği yayınlara bir göz atın. Bu, büyük ilgi duyacağınızı bildiğiniz video fikirleri aramaya başlamak için harika bir yerdir.

Muhtemelen canlı videoların en büyük yararı, ilk önce hikaye akışında gösterilmeleridir. Daha da iyisi, takipçileriniz siz "canlı yayına başlar başlamaz" bir bildirim alacaktır.

8. Post İnsan İçeriği

Buna ticari medya değil sosyal medya denir . Bir neden için.

İnsanlar satış konuşması almak için Instagram'da oturum açmıyor. Oraya fotoğraf paylaşmak ve birbirleriyle sohbet etmek için gidiyorlar.

Sosyal medyanın bütün mesele bu.

Yalnızca bir şey satmaya çalıştığınızı açıkça belirten içerik yayınlarsanız, neredeyse hiç etkileşim almayı ve takipçilerini kaybetmeyi bekleyebilirsiniz . Bu markanızı iyi yapmayacak.

Bunun yerine Instagram'ı, bir satış işlemini hemen kapatmasa bile hedef pazarınızdaki kişilerin seveceği içerik yayınlamak için kullanın.

Bu işiniz için birkaç harika şey yapacak.

İlk olarak, marka bilinirliğini artıracaktır. Sizi takip eden kişiler sattığınız bir ürün veya hizmete ihtiyaç duyduklarında, işletmenize uygun bir rakip olarak bakarlar.

İkincisi, angajmanlar yaratacaktır. Bu etkileşimler, içeriğinizi insanların yayınlarının en üstüne itme algoritmasını etkileyecektir.

Çok fazla satış yapmadan Instagram'da kendini nasıl tanıtacağını bilen bir marka örneği arıyorsanız, çevrimiçi giyim mağazası ModCloth'in beslemesine bir göz atın . Şirketin hedef pazarındaki insanlara hitap eden ama aşırı derecede ticarileşmiş gibi görünmeyen harika moda çekimleri bulacaksınız.

Instagram algoritması

Modcloth'un Instagram yayını, çok ticari veya satışla karşılaşmadan hedef kitlelerine hitap ediyor.

Markanızla böyle bir şeyi nasıl yapabileceğinizi düşünün.

9. Hashtag'leri kullanma

Feed'de alakalı kalmanın gerçekten kolay bir yolu hashtag kullanmaktır.

Hashtag'lere aşina değilseniz, bunlar bir karma işleminden (#) sonra koyduğunuz anahtar kelimelerdir. Yayınınızla ilgili konuları tanımlar.

Örneğin, arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında bir mesaj yayınlarsanız, başlığınıza #seo hashtag'ini ekleyebilirsiniz. Ardından, #seo hashtag'ına sahip tüm yayınları görüntüleyen kullanıcılar büyük olasılıkla yayınınızı görür.

Hashtag kullandığınızda kitlenizin boyutunu artırırsınız. Çünkü yayınınız sizi takip etmeleri için değil, aynı zamanda bu hashtag'i takip eden kişiler tarafından da görülebilir.

Tabii ki, kitlenizin boyutunu artırdığınızda, yalnızca anında görünürlüğünüzü artırmakla kalmaz, aynı zamanda katılım olasılığını da artırırsınız .

bunun nereye gittiğini görüyor musun? Daha fazla etkileşime girerseniz, algoritma postanıza öncelik verir.

Instagram algoritması

Yazılarınızdaki hashtag'leri kullanarak Instagram Algoritmasını yenin.

Bununla birlikte, yalnızca içeriğinizle alakalı hashtag'leri kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Sosyal medya, yalnızca görünürlük elde etmek için popüler hashtag'lerden yararlanan kişilerin gönderileriyle doludur. Ne yazık ki, bu hashtag'lerin gönderilerinin içeriği ile kesinlikle hiçbir ilgisi yoktur.

İçeriğinizle ilgili olmayan bir hashtag'den yararlanarak gösterimleri artırmaya çalışırsanız, yalnızca spam gönderen bir markayla karşılaşırsınız. Daha da kötüsü, Instagram size karşı harekete geçebilir.

O tuzağa yakalanma. Bunun yerine, içeriğinizle ilgili hashtag'leri bulun ve kullanın.

10. Trend Olan Konulardan Yararlanın

Güncel olaylar size bir servet kazandırabilir.

Bazen, son dakika haberleri sosyal medyada trend bir konu haline gelir. Bu olduğunda, bunu kendi yararınıza nasıl kullanabileceğinizi düşünün.

Genellikle, trend olan bir konunun kendi hashtag'i olur. Bu konuyla ilgili içeriği yayınlayın ve altyazıda bu hashtag'i kullanın.

Genel bir kural olarak, trend olan bir konuyla ilgili yayınlayabileceğiniz mizahi bir şey bulmak harika bir fikirdir. Yine de bir komedyen değilseniz bu oldukça zor olabilir.

Bazen, trend olan bir konuyla ilişkili komik bir meme ile karşılaşabilirsiniz. Genellikle bu memeyi "ödünç alabilir" ve kendi hesabınıza gönderebilirsiniz.

Birkaç yıl önce, NWA yaklaşmakta olan biyopik Straight Outta Compton ile ilgili bir meme geneartor yayınladı . Bazı şirketler bunu kendi markalarını tanıtan bir grafik oluşturmak için kullandı.

Instagram outtacomptonmovie meme generator

Örneğin, Insomnia Cookies , fırından çıkan düzinelerce kurabiye gösteren bir resim yarattı : “Fırın Dışında Düz”. Şirket bunu sosyal medyada #StraightOutta etiketi ile etiketledi.

twitter insomnia cookies meme

O zamanlar çeyrek milyondan fazla Instagram yayını #StraightOutta hashtag'ini kullandı. Şirketlerin markalarını çevrimiçi tanıtmaları için harika bir yoldu.

Sizin için iyi haber , sosyal medyada her zaman bir başka #StraightOutta anı olacağı. Sadece trend olan konular için gözlerinizi açık tutun ve onları utanmaz bir öz-tanıtımda çalıştırabileceğiniz bir yol bulun.

Birkaç insanı yol boyunca güldürebilirseniz, daha iyi.

Tek bir uyarı: Markanızı tanıtmak için sıcak düğmeli siyasi veya sosyal sorunları kullanma konusunda çok dikkatli olun. Bu büyük zaman geri tepebilir.

Tartışmasız trend olan bir konuyu kullanırken bile, bir meme kullanmaktan kaçının veya bazı insanlara rahatsız edici olarak yorumlanabilecek bir ifade yapmaktan kaçının. Sosyal medya kampanyasının tekleme sonrasında özür yayınlaması gereken sayısız şirket hikayesi var.

Sosyal medya tanıtımlarınızı, herkese açık olarak yayınlamadan önce birkaç farklı kişiden geçmek harika bir fikirdir.

11. Sıkça Gönderin

Bu kaygan bir eğim. Instagram ile kaliteye karşı miktar söz konusu olduğunda, her ikisi de etkileşimi artırmak için önemlidir.

Ayda yalnızca bir kez yayınlarsanız, katılımınız yalnızca kullanıcılar yayınlarınızı katılım için yeterince sık görmediği için etkilenir.

Günde üç kez gönderiyorsanız kullanıcılar bunun spam olduğunu düşünebilir. Gönderi alışkanlıklarınızdan ve takip etmekten kolayca rahatsız olabilirler.

Peki, platform kullanımınızı optimize etmek için bunu nasıl dengeleyebilirsiniz? Basit. Bir içerik planlama aracı kullanıyor olmalısınız.

Kullanılabilir birçok şey vardır ve böyle bir aracı kullanmak içeriğinizi önceden planlamanıza yardımcı olacaktır. Bir temaya da bağlı kalmak istiyorsanız iyi çalışır.

Ancak, doğru frekansın her marka için benzersiz olduğunu unutmayın. Bu yüzden sizin için en uygun frekansı bulmak önemlidir.

Bunu yapmak biraz deneme gerektirir. Haftada üç kez yayınlayarak başlayın. Bu genellikle başlamak için iyi bir yerdir ve Hootsuite veya HeyOrca gibi bir araç organize olmanıza yardımcı olabilir.

Ardından, frekansınızı artırmayı deneyin. Bir gün daha bir yayın ekleyin ve daha fazla veya daha az katılım alıp almadığınızı görün. Genel katılımınızı takip edin ve stratejinizi oradan ayarlayın.

Dikkatli bir kelime: sadece frekans uğruna gönderme yapmayın. Göndermek için kaliteli içerik bulmakta zorlanıyorsanız, kendinize bir mola verin ve sizin için çalışan bir programa sadık kalın.

12. Bir yarışma düzenleyin

Hesabınızın Instagram'a olan katılımını artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri bir yarışma düzenlemektir.

Uygun bir Instagram yarışmasına katılmak için önceden biraz çaba sarfetmeniz gerekecek.

Hangi ürün veya hizmetleri sunmak istediğinizi ve nişinizle iyi giden diğer markaları dahil etmek isteyip istemediğinizi bulmanız gerekir.

Örneğin, kostüm kolyeler yaparsanız, en çok satan parçanızı ödül olarak sunabilirsiniz. Hatta yarışmaya katılmak ve kendi ürünlerini ödül olarak sunmak için türünüzdeki diğer markalara ulaşabilirsiniz. Bu, daha da fazla kullanıcıyı girmeye teşvik edecektir.

Ardından, ne tür bir yarışma yapmak istediğinize karar vermeniz gerekir.

Kullanıcılarınızdan, postanız gibi hesabınızı takip etmelerini isteyen ve girmek için yorumlarda 3 arkadaşınızı etiketleyen bir solo yarışmayı kolayca yapabilirsiniz.

Ayrıca, kazanabileceğiniz potansiyel yeni takipçi miktarını artırmak için kullanıcılardan yarışma postanızı yeniden göndermelerini isteyebilirsiniz.

Parametrelerinizin hiçbirinin “etkileşim yemi” altına girmemesine dikkat edin. Geçen yıl Facebook, beğenileri, paylaşımları ve yorumları teşvik etmek için spam veya gölgeli taktikler kullanan hesaplara zarar verdi. Etkileşim baitinden suçlu bulunan hesaplar sonuç olarak Özet Akışı'nda indirgenir.

 

Bir yarışma düzenlerken, nişan yemine dikkat edin

Daha fazla katılım yem türleri

Bir yarışma düzenlerken, etkileşim baitine dikkat edin

Bundan kaçınmak için katılım yemleri ve içerik türleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

İşte birkaç eğlenceli yarışma fikri:

  • Fotoğraf Altyazı Yarışması - Kullanıcılardan bir fotoğraf için altyazı isteyin ve ardından hangi başlığın en iyi olduğuna karar verin.
  • Trivia Tabanlı Yarışma - Kullanıcıları bilgi ve becerilerini eğlenceli bir trivia sorusuyla sergilemeye teşvik edin.
  • Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik Yarışması - Takipçilerinize, yarışma kurallarınıza göre kendi orijinal içeriklerini oluşturmalarını sağlayın. Örneğin, EXI sorabilir ler yaratıcı ürünü kullanmadan sonrası resimler veya videolar için ting müşterileri. En iyi giriş kazanır!
  • Hikayeler Yarışması - Bu yarışma zamana duyarlıdır ve kullanıcıları hızlı bir şekilde etkileşime geçmeye teşvik eder.
  • Çöpçü Avı Yarışması - Takipçilerinizi markanıza katılmaya teşvik edin. Ödüllerini bulmalarına yardımcı olacak ipuçlarını tamamlamak veya sunmak için fotoğraf görevlerinin bir listesini verin.

Profesyonel İpucu: Yarışmanız için özel bir hashtag oluşturmayı unutmayın. Akılda kalıcı ve markanıza özgü olması gerekir. Bu, platformda marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Instagram'da bir yarışma düzenlemek için, önce hedeflerinizi belirlemeniz, kurallara karar vermeniz, ne kadar süreceğini belirlemeniz ve kazananı nasıl bilgilendireceğinizi anlamanız gerekir. İyi düşünülmüş olmalı, ama zor değil.

13. Takipçilerden Bildirimleri Açmasını İsteyin

Takipçilerinizden hesabınız için bildirimleri açmasını isteyebilirsiniz.

Bu, yeni bir şey yayınladığınızda onlara haber verecektir.

Hesabınız için bildirimleri ne kadar çok açarsanız, markanızın erişimini ve katılımını artırma şansınız o kadar artar.

Bonus: Takipçilerden “Bir Arkadaşını Etiketle” isteyin

İşte daha fazla katılım elde etmek için düzgün bir numara: Takipçilerden “bir arkadaşı etiketlemelerini” isteyin.

Özellikle değerli olduğunu düşündüğünüz bazı içerikleri, özellikle hedef pazarınızdaki kişilere gönderin. Ardından, içeriğinizi tanıtan bir başlık yazın ve takipçilerinizden yorumlarında arkadaşlarını etiketlemelerini isteyin.

Bu strateji iki şey yapar.

Birincisi, insanların gönderi hakkında yorum yapmalarını sağlar. Çünkü bir yorum bırakarak arkadaşlarını etiketliyorlar.

İkincisi, hesabınıza yeni insanları çekiyor. Etiketlenen kullanıcılar yayınınıza göz atacak ve gördüklerini beğenirlerse bir arkadaşını kendileri etiketleyebilirler.

Hatta seni takip edebilirler.

Instagram Algoritması Hakkında Birkaç Efsane

Birkaç efsane patlatmak için birkaç satır alalım:

  • “Ters kronolojik geri geliyor” - Buna güvenmeyin. Unutmayın, Instagram, görmek istediğinizi tahmin etmeyi seven Facebook'a aittir. Algoritmanın bir süre daha oyunda kalmasını bekleyebilirsiniz.
  • “Instagram'ın erişim sınırı var” - Bu efsane Ocak 2019'da ortaya çıktı. Instagram, insanların erişim sınırı olmadığını bildirmek için Twitter'ı [!] Aldı. Bir şeyi gerçekten viral hale getirebilirseniz, Instagram algoritması bunu izlemekten vazgeçmez, çünkü takipçilerinizin belirli bir yüzdesi bunu gördü.
  • “Doğrulanmış kullanıcılar içeriklerine öncelik tanınır - Hayır. Doğrulanmış kullanıcılar, tıpkı herkes gibi algoritmalara tabidir. İnsanların yayınlarını görmesini isteseler bile, şaşırtıcı içerikler üretmeleri daha iyi olur.
  • “Canlı Yayın Yapma ve Hikayeler Gönderme yayınlarımın görünmesine yardımcı olacak ” - Algoritma canlı videoları veya hikayeleri dikkate almıyor. Bununla birlikte, Instagram tarafından sağlanan bu araçları kullanırsanız, yeni takipçi kazanma ve katılımı artırma şansınızı artıracaksınız. Bunun nedeni, canlı videolarınızı veya içerikleriniz gibi hikayeleri gören kişilerin olmasıdır.

Sarmalamak

Instagram algoritmasını kırmak için anlayışlı, karanlıkta gizli bir tür hacker olmanıza gerek yok.

Umarım, Instagram başarısı için bazı değerli ipuçları öğrendiniz.

Sonuç olarak şudur: Katılım için her fırsatı ne kadar çok kullanırsanız, özet akışlarında daha üst sıralarda yer alma ve Instagram için görüntüleme alma olasılığınız o kadar artar